Razgovarano o narednim koracima na poboljšanju ambijenta poslovanja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Razgovarano o narednim koracima na poboljšanju ambijenta poslovanja

Postoji nedostatak podrške proizvođačima u FBiH i da je potrebno realnom sektoru i izvoznicima omogućiti dalji razvoj i širenje proizvodnje.

18.09.2018. 08:02 Izvor: / Akta.ba

U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH jučer je održan sastanak predsjednika udruženja prerađivačke industrije Sektora za industriju i usluge na kojem se razgovaralo o narednim koracima udruženja okupljenih u Komori, s akcentom na djelovanje u skladu sa usvojenim strategijama razvoja sektora, u cilju poboljšanja ambijenta poslovanja.

Na sastanku je ocijenjeno da postoji nedostatak podrške proizvođačima u FBiH i da je potrebno realnom sektoru i izvoznicima omogućiti dalji razvoj i širenje proizvodnje.

"Ukidanje izvoznih povlastica negativno se odrazilo na rad proizvodnih kompanija, te je potrebno iznaći rješenja za podsticaj izvozu", rečeno je na sastanku, saopćeno je iz Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Govorilo se, kako se navodi u saopćenju, o problemu odliva produktivne radne snage, kao i problemu velikog broja nezaposlenih koji se nalaze na evidencijama zavoda za zapošljavanje.

Na sastanku su doneseni određeni zaključci, koji će biti uvršteni u plan rada Sektora za industriju i usluge PKFBiH, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti