Otvoren javni poziv za dodjelu poticaja privrednim društvima Općine Gračanica

18.09.2018. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Otvoren javni poziv za dodjelu poticaja privrednim društvima Općine Gračanica

Općina Gračanica objavila je javni poziv za dodjelu poticaja za razvoj privrednih društava i obrta sa područja općine za 2018. Godinu.

Općina Gračanica objavila je javni poziv za dodjelu poticaja za razvoj privrednih društava i obrta sa područja općine za 2018. godinu.

Iznos poticaja je  80.000,00 KM, a mogu se prijaviti svi privredni subjekti registrirani za obavljanje djelatnosti na području Općine Gračanica u skladu sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima FBiH, izuzev privrednih subjekata koji su registrirani kao domaća radinost, dopunska djelatnost ili sezonski posao i privrednim subjektima registriranim za obavljanje djelatnosti na području Općine Gračanica u skladu sa Zakonom o privrednim društvima FBiH.

Trgovine na veliko i malo, priređivači igara na sreću i ugostiteljske djelatnosti nemaju pravo prijave na ovaj Javni poziv.

Cilj dodjele poticaja je podrška razvoju privrednih društava i obrta te smanjenjenju stope nezaposlenosti  kroz podršku postojećim obrtima/privrednim društvima na području Općine Gračanica.

Prijave se trebaju dostaviti do 17.09.2018. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti