Akta.ba video koji olakšava pretragu Tendera i dodjele ugovora

01.10.2018. 11:16 / Izvor: Akta.ba
Akta.ba video koji olakšava pretragu Tendera i dodjele ugovora

Poslovni portal Akta.ba u svrhu lakše i bolje pretrage podataka na stranici donosi video koji sadrži informacije za korištenje i pregled Tendera.

Poslovni portal Akta.ba u svrhu lakše i bolje pretrage podataka na stranici donosi novi interaktivni video koji sadrži informacije za precizno korištenje i pregled Tendera te za korištenje Dodjele ugovora.

U videu je detaljno opisano kako i na koji način pretraživati i filtrirati tendere, te kako iste snimiti u kategoriju Moj profil. Detaljno je opisano i kako pristupiti Dodjelama ugovora, te kako filtrirati potrebne informacije.

VIDEO

Tenderi

Za korištenje i pregled Tendera i dodjela ugovora na portalu Akta.ba dovoljno je da odaberete opciju Tenderi koja se nalazi na gornjoj navigacionoj traci.

Ukoliko želite pregledati objavljene aktuelne i istekle tendere, odaberite opciju Pretraga Tendera.

U Kategoriji tendera možete kroz jedinstvenu pretragu odabrati kategoriju, odnosno industriju za koju je objavljen tender.

Ispod ove kategorije možete filtrirati pretragu po nazivu, broju tendera, datumu objave i važenja, rječniku javnih nabavki, teritoriji, nazivu naručioca/isporučioca ili nekoj drugoj od ponuđenih opcija.

Rezultat pretrage traženog tendera sadrži informacije o naručiocu i vrijednosti, kao i datum raspisivanja važenja tendera. Također, ukoliko želite izvršiti napredniju pretragu možete koristiti kategorije i filtere koji se nalaze sa lijeve strane rezultata pretrage.

Željene tendere možete označiti i sačuvati klikom na zastavicu s desne strane pored naslova koji će se nalazi u Vašem korisničkom profilu – Moj profil i tako ćete imati stalni uvid u detalje istog.

Dodjele ugovora

Ukoliko želite pregledati objavljene Dodjele ugovora odaberite tab Dodjele ugovora. Ova opcija nudi jedinstvenu pretragu gdje možete odabrati kategoriju, odnosno industriju za koju je objavljena Dodjela ugovora.

Ispod kategorija se nalaze filteri kojim se precizira pretraga čime dobivate relevantnije rezultate. Rezultate pretrage možete filtrirati po nazivu, broju dodjele ugovora, datumu objave, nazivu isporučioca/naručioca, rječniku javnih nabavki ili teritoriji.

Brzi pregled dodjela ugovora omogućava Vam uvid u Dodjele ugovora, izmjene i poništenja.

Rezultat pretrage tražene Dodjele ugovora sadrži informacije o naručiocu, vrijednosti i datum objave. Za napredniju pretragu koristite kategorije i filtere koji se nalaze sa lijeve strane rezultata pretrage.

Dodatno, u opciji Tenderi, nalazi se opcija Legislativa, gdje se mogu pregledati zakoni, pravilnici, uredbe i slične informacije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti