Završeno više od 70 posto radova na mostu Svilaj

04.10.2018. 07:43 / Izvor: Akta.ba
Završeno više od 70 posto radova na mostu Svilaj

Završeno je više od 70 posto radova na mostu Svilaj, saopćilo je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Završeno je više od 70 posto radova na mostu Svilaj, saopćilo je Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Izaslanstvo tog ministarstva, predvođeno tajnikom Igorom Pejićem, danas je održalo sastanak na radilištu, na kojem su, osim izvođača Hering, bh. i hrvatskog nadzornog tijela IG i COG, sudjelovali predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske predvođeni državnim tajnikom Tomislavom Mihotićem te članovi HAC Zagreb, predvođeni izvršnim direktorom Miodragom Furdinom.

Na sastanku je predstavljeno stanje izvedenih i planiranih radova, okončane, trenutne i planirane situacije realizacije dinamičkog i finansijskog plana.

Kompletna čelična konstrukcija mosta je isporučena na radilište. Većina čeličnih mikrosegmenata varenjem je objedinjena na makroelemente. Stupišta S4, S5 i S6 s bh. strane su potpuno završena za montažu čeličnih elemenata.

S hrvatske strane, stupišta S1 i S2 su potpuno završena, dok je stupište S3 u završnoj fazi i za deset dana će biti okončano za montažu.

Dolazak 600 t dizalice očekuje se za 15 dana, dok će radovi dizanja elemenata na stupove početi za 5 do 7 dana od prispijeća dizalice na radilište s obzirom na vrijeme potrebno za njenu montažu.

Ukupna realizacija radova na današnji dan je 71,35 posto.

Tajnik Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić izrazio je zadovoljstvo zbog dinamike realiziranih radova očekujući nastavak aktivnosti u cilju konačnog završetka, planiranog za 28. maj iduće godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti