Najnovije Dell tehnologije prezentirane na sarajevskom Dell Technologies Forumu

04.10.2018. 12:23 / Izvor: Akta.ba
Najnovije Dell tehnologije prezentirane na sarajevskom Dell Technologies Forumu
OTVORI GALERIJU

Dell EMC Forumi su sada Dell Technologies Forumi, koji se objedinjujući na sedam Dell Technologies djelatnosti u jedan event fokusiraju na Business transformaciju kompanija.

Dell Technologies Forum 2018 koji je danas počeo u Hotelu Hills u Sarajevu, okupio više od 100 zaljubljenika i korisnika DELL tehnoloških dostignuća. 

Dell EMC Forumi su sada Dell Technologies Forumi, koji se objedinjujući na sedam Dell Technologies djelatnosti u jedan event fokusiraju na Business transformaciju kompanija.

Zahvaljujući IT kompaniji SYS Company, koja je jedna je od sponzora ovog foruma, svi prisutni su mogli čuti zanimljiva predavanja o tome šta je novo na tržištu u okviru Dell EMC portofolia usluga i proizvoda.

Aleksandar Antić, Sales direktor kompanije Dell EMC za područje bivše Jugoslavije i Bugarske za Akta.ba je kazao da je današnji forum prilika da se govori o svemu onome što je trenutno bitno svim njihovim novim ali i starim korisnicima u okviru razvoja novih tehnologija, koje im omogućavaju bolji rad zaposlenika, ubrzanje preformansi njihovih aplikacija ali i o tome kako da naprave odgvorajuću vidljivost i pristupnost istih na tržištu, uz pomoću novih tehnologija.

"Kroz predavanja temama smo pokrili sve tri linije biznise klijentski, serverski i storidge ali i predstaviti sve ono što je novo i dostupno na tržištu, koji su to trendovi i u kom pravcu sve to ide. Kompanija Dell EMC pokriva cijeli portofolio koji je vezan za klijentska rješenja, radne stanice, laptopove, do servera i svih ostalih servisnih rješenja za smještanje podataka koje olakšavaju poslovanje kompanijama. Nadam da ćemo kroz forum steći i neke nove klijente ali i našim starim olakšati svakodnevni posao", kazao je Antić.

Današnji forum kako Antić kaže okupio je više od 100 njihovih korisnika i oko 50 partnerskih kompanija zahvaljujući kojima imamju kvalitetnu distributersku mrežu. U BiH imaju oko 15 partnera preko kojih rade prodaju ali i podršku prema korisnicima. Jedan od partnera je i SYS Company koji su prepoznati kao istinski value added distributor, 2008. godine kada postaju i autorizirani distributer EMC2 za Bosnu i Hercegovinu. Danas je ova distribucija proširena sa Dell EMC value portfoliom.

Antić je kazao da može biti zadovoljan da su kompanije jako zainteresirane za nove tehnologije.

"Danas se susrećemo sa velikim odlaskom radne snage, IT-jevci odlaze ili nalaze poslove u nekim stranim kompanijama, pa se banke, telekomi ali i državne institucije susreću sa nedostatkom ove vrste radne snage, zato su tu nove tehnologije koje rješavaju atomatizacije određenih procesa u IT-u i rješavaju probleme nastale nedostatkom stučnog kadra", kazao je Antić.

I.M.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti