Tech Hosted by LANACO, most prema digitalnoj transformaciji

19.10.2018. 16:57 / Izvor: Akta.ba
Tech Hosted by LANACO, most prema digitalnoj transformaciji
OTVORI GALERIJU

Četvrta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO je završena.

Četvrta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO je završena. U periodu od pet dana LANACO Tehnološki centar  je bio mjesto jedinstvenog spoja stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata, te studenata i predstavnika privrednog sektora.

Danas, peti dan Konferencije je bio u znaku više od sto studenata koji su zainteresovani za unapređenje svog znanja iz oblasti IoT i Big Data. Uz prisustvu vrsnih profesora, asistenata i studenata Univerziteta iz Sarajeva, Univerziteta iz Istočnog Sarajeva, Sveučilišta iz Mostara, Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, te Univerziteta iz Banja Luke, govorilo se o načinima i značaju učenja o digitalnoj transformaciji.

Studenti su danas imali priliku da čujuvrsni istraživači iz oblasti automatike i robotike, koji su govorili o vještačkoj inteligenciji i budućnosti koju nam donosi. Na kraju dana, studenti su se takmičili u slaganju Lego kockica, a najbolji su osvojili vrijedne nagrade.

Na ovogodišnjoj konferenciji, koju su kao i prethodnih godina partnerski podržali globalni IT lideri Microsoft, Samsung, Lenovo, Oracle i Kaspersky, prisustvovalo je više od 500 učesnika, 34 svjetski priznata stručnjaka i 25 panelista. U više tematskih blokova govorilo se o različitim aspektima teme ovogodišnje Konferencije CONNECTING DATA, sa posebnim fokusom na Big Data, IoT, Security, GDPR, E-government.

Tech Hosted by LANACO, jedinstveno mjestu povezivanja inovativnosti i produktivnosti kroz ljude, organizacije i informacije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti