Općinu Novo Sarajevo "pokriva" 28 nadzornih kamera

23.10.2018. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Općinu Novo Sarajevo 'pokriva' 28 nadzornih kamera

Općina Novo Sarajevo odabrala je najpovoljnijeg ponuđača za nabavku i instaliranje video nadzora javnih površina (IV i V faza).

Općina Novo Sarajevo odabrala je firmu "MIBO Komunikacije" d.o.o. Sarajevo kao najpovoljnijeg ponuđača za nabavku i instaliranje video nadzora javnih površina (IV i V faza), sa ukupnom cijenom od 99.896,94 KM.

"Zaključno sa V fazom biće instalirano 28 nadzornih kamera, a prema našim procjenama trebaju se realizirati još najmanje tri faze ovog projekta sa oko 50 nadzornih kamera. Za ove namjene će biti utrošeno 327.000 KM", kazali su iz Odsjeka za informisanje Općine Novo Sarajevo za portal Akta.ba.

Instaliranje video nadzora za kontrolu javnih površina je uvršteno u Strategiju razvoja Općine Novo Sarajevo za period 2014 – 2023. godina sa ciljem pokrivanja prvenstveno površina i objekata od javnog značaja (saobraćajne raskrsnice, javni objekti, dječija igrališta I sl.).

Kamere se instaliraju na području općine Novo Sarajevo, a kontrolni centar je postavljen u prostorijama III policijske Uprave Novo Sarajevo.

Rezultati koje je do sada dao ovaj projekat ogledaju se u smanjenju prekršaja u saobraćaju u pokretu i mirovanju, smanjenju krivičnih djela razbojništva i uništavanja javne imovine, te odvraćanju od činjenja krivičnih dijela, navode iz Općine.

 

    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti