Održan prvi Time&Space Meeting u organizaciji kompanije Špica Systems

26.10.2018. 11:41 / Izvor: Akta.ba
Održan prvi Time&Space Meeting u organizaciji kompanije Špica Systems

Direktor kompanije Špica Systems, Nedim Rizvanović, naglasio je da se radi o prvom događaju ovoga tipa u cijeloj regiji.

U četvrtak, 25.10.2018. godine u Hotelu Zenica u Zenici, u organizaciji kompanije Špica Systems d.o.o. Sarajevo, održan je prvi Time&Space Meeting. Događaj je okupio postojeće i potencijalne kupce Špicinog Time&Space rješenja za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, ali i sve one koji su željeli saznati koji su to trendovi na tržištu IT rješenja u polju upravljanja ljudskim resursima.

Učesnici Time&Space Meetinga, u razgovoru sa Muhamedom Pašukanovićem, glavnim Federalnim inspektorom rada, imali su priliku čuti šta je važno kod vođenja evidencija i koje su specifike inspekcijskog nadzora. Naglašena je važnost poštivanja zakonskih propisa u domenu vođenja evidencije radnog vremena, obzirom da je ista od koristi i za uposlenike, u svrhu ostvarivanja prava, i za državu, u svrhu kontrole poštivanja prava, ali i za poslodavce u smislu praćenja discipline i efektivnosti rada.

Na događaju su predstavljene i novosti u novoj verziji Time&Space-a kao i ciljevi daljnjeg razvoja, te modul za automatsku pripremu obračuna plata iz evidencije (Payroll Integration Framework – PIF), modul za elektronsko odobrenje odsutnosti (Apporval Workflow), modul Putni nalozi za elektronsko popunjavanje i kalkulaciju putnih naloga i troškova, te modul za dinamičko planiranje rada i smjena zaposlenih (Dynamic Scheduling).

Direktor kompanije Špica Systems, Nedim Rizvanović, naglasio je da se radi o prvom događaju ovoga tipa u cijeloj regiji i da je cilj predstaviti novosti u ovoj branši, ali i educirati postojeće i potencijalne kupce o dostupnim rješenjima.

"Špica kao lider na tržištu rješenja za automatizovanu evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa u regiji, razvija rješenja skoro 30 godina i svojim inovacijama pomaže kompanijama u rješavanju svakodnevnih izazova po pitanju ljudskih resursa i automatizacije procesa", rekao je Rizvanović.

Učesnici su imali priliku vidjeti i prezentaciju studije slučaja implementacije Time&Space rješenja u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Predstavnik Instituta Fahrudin Salčinović naglasio je da uvođenjem Time&Space-a Institut nije dobio običnu evidenciju radnog vremena, nego napredni sistem za upravljanje radnim vremenom.

"Uvođenjem ovog sistema, postigli smo i zadovoljstvo menadžmenta, i zadovoljstvo uposlenika, obzirom da smo uspjeli automatizovati mnoge procese ali i postići usklađenost sa zakonskim propisima", rekao je Salčinović.

Hilmija Arnautović, Business Development Manager kompanije Špica Systems, istakao je važnost educiranja tržišta.

"Špica Systems trudi se, pored svoga komercijalnog dijela isporuke kvalitetnih rješenja, raditi na obrazovanju tržišta. Mi smo već došli na nivo da u godini imamo četiri različita događaja na kojima se, pored promocije naših rješenja, trudimo kupcima u Bosni i Hercegovini predstaviti novitete i trendove na svjetskom tržištu. Na ovim događajima redovno dovodimo relevantne govornike koji prenose svoja iskustva iz prakse te daju dodatnu vrijednost kroz nova znanja koja naši učesnici ponesu sa ovih događaja", izjavio je Arnautović.

Špica Systems dio je Špica Group, koja je vodeći sistem integrator rješenja za naprednu evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, te rješenja za automatizaciju procesa u lancu snabdijevanja koja su bazirana na barkod identifikaciji. Time&Space Meeting rađen je u partnerstvu sa svjetskom kompanijom HID Global, koja je lider na tržištu identifikacijskih tehnologija. Više o Špici možete naći na: www.spica.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti