EMC implementirao efektivnu i savremenu sigurnost za Elektroprivredu BiH

26.10.2018. 15:30 / Izvor: Akta.ba
EMC implementirao efektivnu i savremenu sigurnost za Elektroprivredu BiH

Sa svojim sjedištem u Sarajevu, Elektroprivreda BiH je najveća javna elektroprivredna kompanija u Bosni i Hercegovini.

Američka kompanija sigurnosnih rješenja Fortinet je objavila studiju slučaja projekta uspješne implementacije Fortinet rješenja u Elektroprivredi BH, u kojem je EMC d.o.o. učestvovao kao lokalni partner i implementator.

Sa svojim sjedištem u Sarajevu, Elektroprivreda BiH je najveća javna elektroprivredna kompanija u Bosni i Hercegovini. Opslužuje više od 756.000 klijenata i zapošljava više od 4400 zaposlenih, čije aktivnosti uključuju proizvodnju i distribuciju električne energije, snabdijevanja električnom energijom, trgovanje električnom energijom, izvoz i uvoz električne energije i upravljanje elektroenergetskim sistemima.

Performanse, dostupnost i sigurnost IT sistema Elektroprivrede BH oduvjek su bili prioritet za menadžment. S obzirom na to da su sajber-napadi postali veliko pitanje za kompanije u javnom vlasništvu u Bosni i Hercegovini, menadžmentu Elektroprivrede BH je trebao novi pristup za efikasno osiguranje IT arhitekture.

Lokalna prezentacija studije slučaja upriličena je jučer, 25.10.2018. na ASBIS SECURITY DAY konferenciji od strane Adnana Švrake, stručnog saradnika za upravljanje i održavanje IKT opremom u Elektroprivredi BH. 

Inače, na jučerašnji dan, EMC d.o.o. je ujedno i proslavio 11. godišnjicu postojanja.

EMC d.o.o. se ovom prilikom javno se zahvaljuje svima koji su sa EMC d.o.o. učestvovali na ovom projektu, osoblju ELEKTROPRIVREDE BH, FORTINET-a i distibutera ASBIS-a. 

Ovom objavom FORTINET je u najboljem svjetlu obasjao poslovnu suradnju i partnerstvo između EMC d.o.o. i svjetski poznatog vendora kao što je Fortinet, te pokazao da se u Bosni i Hercegovini mogu raditi globalno pozitivne priče.

Fortinet je američka multinacionalna korporacija sa sjedištem u Sunnyvale, Kalifornija. Razvija i prodaje  softverske programe, uređaje i usluge za cyber sigurnost, kao što su vatrozidi, anti-virusi, prevencija upada i sigurnost krajnjih točaka, među ostalima. To je četvrta najveća tvrtka za mrežnu sigurnost po prihodima. A prema zadnjem neovisnom istraživanju koje je provela istraživačka kuća Gartner spada u lidere u polju "Enterprise Firewall" rješenja.

Fortinet sigurnosna rješenja pokrivaju:

  • sigurnost mreža
  • sigurnost data centara (fizička i virtualna)
  • cloud sigurnost
  • siguran (žičani i bežični) pristup
  • sigurnost infrastrukture (switching i routing)
  • sigurnost sadržaja (E-mail, Web)
  • sigurnost krajnjih uređaja
  • sigurnost aplikacija

Za dodatne informacije posjetite www.emc.ba ili se obratite na email prodaja@emc.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti