Zaposlenici MKF Partner na edukaciji "Kako učestvovati u medijima"

16.11.2018. 10:22 / Izvor: Akta.ba
Zaposlenici MKF Partner na edukaciji 'Kako učestvovati u medijima'
OTVORI GALERIJU

Trening je bio visoko interaktivan i dizajnirana prema zakonitostima učenja odraslih, odnosno individualni i timski rad.

Poslovno - edukativni centar KVENTUM je uspješno organizovao i realizovao u Sarajevu interni trening za zaposlenike Mikrokreditne fondacije Partner na temu “Kako učestvovati u medijima - radio stanicama i TV“.

Trening je bio visoko interaktivan i dizajnirana prema zakonitostima učenja odraslih, odnosno individualni i timski rad, igranje uloga, simulacija stvarnih situacija, nastup pred kamerom – TV trening. 

Realizovani ciljevi internog treninga su: Obuka zaposlenih za javni nastup i prezentaciju, uključujući radio i TV emisiju, Izrada modela komunikacije sa javnosti u skladu sa ciljem i svrhom, Samouvjereno ovladati nastupom, Osloboditi se ograničavajućih uvjerenja i strahova, Savladati najbolje tehnike govora tijela i dikcije, Naučiti kako povećati moć uvjeravanja publike i izdvojiti se od prosječnosti, Upoznati specifičnosti Radio - TV nastupa i odnosa sa novinarima, Savladati efektno prenošenje ključnih poruka u TV izjavama i radio gostovanjima i Naučiti kako izbjeći novinarske klopke i svaki javni nastup pretvoriti u priliku za ostvarenje ciljeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti