Opština Čelinac potpisala Memorandum o saradnji sa Fondacijom"Mozaik"

08.12.2018. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Opština Čelinac potpisala Memorandum o saradnji sa Fondacijom'Mozaik'

Mozaik i opština Čelinac će doprinijeti razvoju i podršci programa Omladinska banka i Mozaik impakt inkubator.

Potpisivanjem ovog Memoranduma o saradnji Fondacija "Mozaik" i opština Čelinac potvrđuju da će partnerski doprinijeti razvoju programa Omladinska banka Čelinac uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog preduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Mozaik impakt inkubator u periodu januar 2019. – decembar 2022. godine.

Mozaik i opština Čelinac će doprinijeti razvoju i podršci programa Omladinska banka i Mozaik impakt inkubator, kroz partnerske odnose bazirane na principima transparentnosti, konsenzusa, obostranog interesa, odgovornosti, efikasnosti, posvećenosti, međusobne informisanosti, autonomnosti obe strane, te dobrom i odgovornom upravljanju resursima koji će se koristiti za ostvarivanje zajedničkih ciljeva i aktivnosti.

Program Omladinska banka će omogućiti mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte. Članovi i članice Omladinske banke imaju ulogu da podstiču aktivizam mladih i odlučuju o podršci projektima neformalnih grupa mladih. Neformalne grupe mladih će realizovati projekte na teritoriji opštine Čelinac uz monitoring i podršku Omladinske banke, opštine i Mozaika. Članovi i članice će podsticati preduzetništvo mladih i donositi i odluke o podršci mikrobiznisima mladih.

Sljedeći korak u razvoju ovog projekta je uspostavljanje strukture i definisanje uloga članova i članica Omladinske banke o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti