Goražde u martu domaćin poslovno - stručne konferencije "PIT Drina 2019"

08.02.2019. 09:22 / Izvor: Akta.ba
Goražde u martu domaćin poslovno - stručne konferencije 'PIT Drina 2019'

Važna misijja konferencije je dodatno oživljavanje lokalne i cjelokupne BH privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz Goražda sa ostatkom BiH.

Povodom održavanja Regionalne poslovno-stručne konferencije "PIT DRINA 2019" 21. marta 2019. godine, jučer je u Goraždu održan prvi sastanak Organizacionog odbora.

Pored inicijatora konferencije, predstavnike firme "Targer" d.o.o. Sarajevo, učesnici sastanka bili su predstavnici Udruženja poslodavaca BPK-a, Privredne komore BPK-a Goražde, Grada Goražda, ministarstava, kompanija Prevent Goražde, Emka – Bosnia, Emka-Bekto. 

Tema sastanka bila je pripreme u vezi održavanja Poslovne konferencije, koja je tematski namjenjena rukovodnim i stručnim kadrovima proizvodnih kompanija, kao i svim ostalim organizacijama i pojedincima  koji servisiraju ili sarađuju sa proizvodnim sektorom, a na kojoj bi se obrađivale teme krucijalne za održivu budućnost proizvodnog sektora, kao što su: lean metode za unapređenje konkurentnosti, kako biti inovativna organizacija, kako biti poželjan poslodavac i kako razviti stručne kadrove, automatizacija i roboti - Pametne fabrike i industrija 4.0, IT i ERP sistemi za podršku poslovanja itd.

Također, važna misijja konferencije je dodatno oživljavanje lokalne i cjelokupne BH privrede kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz Goražda sa ostatkom BIH i regije Zapadnog Balkana.

Kako su istakli predstavnici firme "Targer" koja je inicijator konferencije, ovo je treća po redu konferencija ovakve vrste koja se organizuje u BiH. Do sada su održane dvije konferencije i to u Tešnju i Bihaću, koje su se pokazale kao veoma uspješne, okupivši veliki broj učesnika, posebno privrednika i predstavnika kompanija sa akcentom na proizvodne kompanije.

Cilj ovakvih konferencija jeste prije svega edukacija, međusobno upoznavanje i povezivanje kompanija i uspostavljanje saradnje, promocija privrede te motivacija za dalji razvoj i napredak. Konferencija u Goraždu bit će sačinjena od niza predavanja, panel diskusija i prezentacija, te posjeta firmi koje posluju u Goraždu.

Kako je rečeno u planu je da se tokom ove godine održe 4 ovakve konferencije u BiH, od kojih će tri biti regionalne i jedna centralna koja će biti održana na jesen.

Na sastanku u Goraždu prezentovana je sama ideja i koncept konferencije, te izvršeno određivanje nosioca aktivnosti i raspodjela obaveza kada je u pitanju organizacija ovog događaja, koji će prema najavama, privući pažnju brojnih medija, ali učesnika, te privrednih društava iz regiona, tako da je interesovanje za istu već veliko.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti