BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene ključne smjernice za razvoj privrede

20.02.2019. 08:26 / Izvor: Akta.ba
BBI VIP Business Club u Gračanici: Utvrđene ključne smjernice za razvoj privrede

Okrugli sto je jedan u nizu događaja čiji cilj je jačanje bosanskohercegovačke industrije i konkuretnosti bh. kompanija na domaćem i inozemnom tržištu.

Uz odziv velikog broja privrednika u Gračanici je održan okrugli sto na temu "Turizam, prerada metala i plastike, prehrambena industrija i IT kao glavne razvojne grane regije“.  Okrugli sto su organizirali BBI VIP Business Club i BBI banka u okviru priprema za predstojeći Sarajevo Business Forum koji će se od 17. do 19. aprila održati u glavnom gradu BiH.

Za više informacija o tome kako učestovati na 10. SBF-u posjetite stranicu: https://sarajevobusinessforum.com/

Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, na početku skupa naglasila je da je Gračanica sinonim za uspješne poslovne poduhvate i iskazala želju BBI banke da zajedno s privrednicima iz ove regije utvrdi ključne smjernice radi poboljšanja sadašnje situacije i razvoja privrede.

"Cilj današnjeg okruglog stola jeste identifikacija ključnih smjernica poslovanja u turizmu, preradi metala i plastike, prehrambene industrije i IT sektora. One će nam ukazati na koje stavke se  trebamo fokusirati u daljem  radu, kako kroz Sarajevo Business Forum 2019, tako i kroz aktivnosti BBI VIP Business Cluba. BBI banka teži da stvori najbolje moguće uslove za privrednike, kako bi bh. privreda dosegla nivo na kojem i zaslužuje da bude", istakla je Hasečić.

O trenutnoj situaciji u pomenutim granama, kao i o budućim trendovima govorila je Edina Kurtić, rukovodilac Sektora udruženja Kantonalne privredne komore Tuzlanskog kantona.

Svoje uspješne poslovne priče i prijedloge za unapređenje privrede predstavile su kompanije Dukat d.o.o. Gradačac, Plastex d.o.o. Gračanica, IMEL d.o.o. Lukavac,  Sućo d.o.o. Živinice te Tring d.o.o. Gračanica, nakon kojih su prisutni otvorili diskusiju na temu „Smjernice za razvojnu Strategiju TK 2020 -2025“.

Okrugli sto je jedan u nizu događaja čiji cilj je jačanje bosanskohercegovačke industrije i konkuretnosti bh. kompanija na domaćem i inozemnom tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti