Poreska uprava RS: Novčane kazne za vlasnike oružja koje nije prijavljeno

21.03.2019. 11:05 / Izvor: Fena
Poreska uprava RS: Novčane kazne za vlasnike oružja koje nije prijavljeno

Rok za podnošenje poreskih prijava za registrovano oružje za ovu godinu je 31. mart.

Rok za podnošenje poreskih prijava za registrovano oružje za ovu godinu je 31. mart – podsjećaju iz Poreske uprave Republike Srpske (RS), u kojoj su uime poreskih obveznika unaprijed popunili poreske prijave za registrovano oružje.

Iz tog razloga pozivaju obveznike poreza na registrovano oružje-fizička lica, da dođu u mjesno nadležne područne jedinice Poreske uprave RS, preuzmu primjerke odštapanih prijava i na licu mjesta utvrde ispravnost prijavljenih podataka.

Poreska uprava RS-a će potom, kako je saopćeno, u službenim evidencijama izvršiti unos podataka s podnesenih prijava, čime se za poreske obveznike utvrđuje poreska obaveza za registrovano oružje u 2019. godini.

Upozoravaju da će protiv poreskih obveznika, koji u zakonom propisanom roku ne izvrše podnošenje poreskih prijava za registrovno oružje, Poreska uprava RS podnijeti prekršajne naloge s propisanim iznosom novčanih kazni.

Entitetska Poreska uprava je, s ciljem unapređenja usluga poreskim obveznicima, početkom ovog mjeseca uvela mogućnost predispunjavanja poreskih prijava, odnosno Pre-filling-a za poresku prijavu za držanje i upotrebu oružja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti