Bijeljina ulaže oko pola miliona KM za sportske, kulturne i omladinske projekte

19.05.2020. 22:01 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina ulaže oko pola miliona KM za sportske, kulturne i omladinske projekte

Finansijsku pomoć za realizaciju projekata dobila su sportska udruženja, kulturno-umjetnička društva, likovni i književni stvaraoci.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o finansiranju 30 projekata koje su predložila udruženja iz oblasti sporta, kulture i omladine, za šta će iz gradskog budžeta, na osnovu konkursa koji je prethodno raspisala Gradska uprava, u ovoj godini biti izdvojeno gotovo pola miliona konvertibilnih maraka.

Finansijsku pomoć za realizaciju projekata dobila su sportska udruženja, kulturno-umjetnička društva, likovni i književni stvaraoci.

Ugovor o finansiranju projekta potpisala je i dirigent Desanka Trakilović, koja sa Horom "Srbadija" godinama predstavlja Bijeljinu u najboljem svjetlu, na takmičenjima širom svijeta.

"I ove godine nam je Grad izašao u susret i dodijelio sredstva koja nam mnogo znače u radu Hora. Iako su vremena teška, posebno zbog situacije prouzrokovane pandemijom, uz ovakvu pomoć uvijek nađemo volju da realizujemo naše ideje.", rekla je Trakilović.

Predsjednica Kulturno-umjetničkog društva "Pletenica" Aleksandra Cvijetinović kaže da su za finansijsku pomoć aplicirali zbog održavanja tradicionalnog dječijeg i omladinskog festivala folklora koji ovo društvo organizuje uz očekivano učešće 1.200 mladih iz Republike Srpske i regiona.

"Festival svake godine organizujemo krajem maja, ali sada ćemo razmišljati o novom terminu. U 2020. godini željeli smo po prvi put da damo takmičarsku notu ovoj manifestaciji, međutim, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome.", navela je Cvijetinović.

Gradonačelnik Bijeljine je istakao da Gradska uprava pored novca koji svake godine izdvaja za projekte udruženja, obezbjeđuje značajna sredstva za infrastrukturna ulaganja u objekte za potrebe sporta i kulture ove godine ukupno 4.721.000 KM.

"Rekonstrukcija Sokolskog doma vrijedna je 1.500.000 KM i u ovom objektu će biti smješteni Gradsko pozorište Semberija,  Hor "Srbadija" i SKUD "Semberija". Osim toga, krajem prošle godine završeni su reflektori na Stadionu, za koje je izdvojeno 900.000 KM, a u toku je izgradnja sportske sale pri Osnovnoj školi u Patkovači, mijenjanje prozora i postavljanje grijanja u sportskoj sali u Račanskoj ulici i izgradnja školske sale u Velikoj Obarskoj, uz pomoć sredstava Vlade Srbije.", poručio je Mićić.

On je dodao da je ove godine planirano proširenje kompleksa na gradskom Stadionu i izgradnja terena sa vještačkom travom.

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina sutra će biti organizovano potpisivanje ugovora za finansiranje projekata za organizacije nevladinog sektora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti