Vijesti

CIN dobitnik nagrade za istraživačko novinarstvo - Serijal o sigurnosti hrane u BiH

24.10.2007. 12:25 / Izvor: Večernji List

Online News Association (ONA) za najbolju istraživačku priču objavljenu na internetu u 2007. godini u kategoriji malih medijskih kuća proglasila je serijal tekstova Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva o sigurnosti hrane u BiH. Pobjednici su proglašeni na godišnjoj ceremoniji dodjela nagrada koja je održana 19. oktobra 2007. godine u Torontu.

Među pobjednicima u drugim kategorijama nalaze se Associated Press i Washington Post. Nagradu za istraživačko novinarstvo u kategoriji velikih medijskih kuća dobio je ABC News. "Čast nam je da se nalazimo u društvu ovako uglednih kuća i ovo pokazuje da su bosanskohercegovački novinari na vrhu svjetskog istraživačkog novinarstva" rekla je Svjetlana Ćelić, zamjenica glavnog urednika CIN-a. "Naš cilj bio je jednostavan.Željeli smo otkriti je li hrana koju jedemo sigurna i sada znamo da nije".

Tekstovi ukazuju na to da bh. vlasti nisu poduzele odgovarajuće mjere da bi zaštitile svoje građane od neispravne hrane. Online News Association (ONA) je najveće svjetsko udruženje medijskih portala i smješteno je u prostorijama Annenberg fakulteta za novinarstvo Pri univerzitetu Južna Kalifornija u Los Angelesu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti