Davorin Dodig: Duga-tehna otvara novu, modernu poslovnicu u Mostaru

11.01.2018. 09:43 / Izvor: Akta.ba
Davorin Dodig: Duga-tehna otvara novu, modernu poslovnicu u Mostaru

Poslovne poteze kompanije Duga-tehna iz Čitluka, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Davorin Dodig, direktor kompanije.

Još jedna poslovna godina je završena, što je ujedno i prilika za razgovor sa bh. privrednicima koji stvaraju nove vrijednosti i direktno utiču na ukupno poboljšanje uvjeta života u našoj zemlji.

Poslovne poteze kompanije Duga-tehna iz Čitluka, uspjehe u 2017. godini i planove za 2018. godinu za Akta.ba je predstavio Davorin Dodig, direktor kompanije.

  • 2017. godina je iza vas, da li su ispunjeni svi zacrtani planovi?

Sa velikim ponosom mogu reći da je  kompanija  Duga – tehna kraj 2017. godine dočekala sa najboljim rezultatom i napredkom u svom dosadašnjem radu. Ne samo u prošloj godini već i proteklih nekoliko godina naša kompanija bilježi povećanje asortimana što prati kontinuiran rast broja krajnjih potrošača, a svakako ovaj rast nam je najveća referenca  kvaliteta naših proizvoda. Zahvaljujući upornom radu i tehnološkom razvoju što je rezultiralo bezupitnom kvalitetom, naši proizvodi su pronašli svoje mjesto na tržištu i naša tendencija je da tako i ostane.

  • Po čemu ćete je pamtiti?

2017. godinu ćemo pamtiti po mnogo lijepih stvari a ali svakako bi sa ponosom izdvojio dvije na koje sam posebno ponosan. Jedna je puštanje  pogona nove tvornice boja i lakova koja radi sa najsuvremenijom opremom i u skladu sa svim pozitivnim propisima EU. A druga je svakako 25 godina uspješnog postojanja i poslovanja naše maloprodaje u Čapljini, koje smo ove godine svečano obilježili. Ovaj jubilej meni kao direktiru poseno mnogo znači , a svim našim uposlenicima daje elan za daljnje poslovanje i razvoj kompanije. Nadam se da će ovakvi i slični događaji i u buduće postati tradicija unutar naše kompanije.

  • Najbolji poslovni potez/odluka u 2017. godini

Prošla godina kao i svaka do sada je imala mnoštvo poslovnih odluka, neke sam donosio sam a u većini sve odluke pokušavamo donjeti na razini cijele organizacije. Ono što bih izdvojio je svakako angažiranje inozemsnoh stručnjaka iz branše razvoja i proizvodnje boja i lakova . Znanstvenici iz inozemstva,  zajedno sa našim tehnolozima, studiozno rade na razvoju novih proizvoda koji će se odlikovati vrhunskom kvalitetom, uz poštivanje najnovijih standarda  i usklađenost sa EU normama o zaštiti zdravlja i okoline , kao i svi naši dasadašnji proizvodi. Ova odluka svakako treba donjeti rezultate u poslovnom uspijehu u 2018 godini.

  • Koji su planovi Vaše kompanije u ovoj godini?

Planova za 2018. ima mnogo, teško ih je sve pobrojati a potrebno je uložiti i dosta truda kako bi ih proveli u dijelo i na koncu ostvarili. Sa ponosom mogu najaviti proizvodnju nekoliko novih proizvoda koje do sada nismo imali a koji će samo potvrditi ozbiljnost naše kompanije. Također ovog proljeća otvoriti ćemo novu i modernu poslovnicu u Mostaru, tako da ćemo biti još bliže našim kupcima.

  • Šta biste poželjeli sebi, ali poslovnim partnerima u 2018.?

 Svojim poslovnim partnerima , a naravno i obitelji Duga – tehna, želim prvenstveno puno zdravlja u 2018 godina, a nakon toga i mnoštvo poslovnog uspjeha. Želim da se svima ispune poslovni planovi i naravno da poslovna klima omogući svima nama priliku za otvaranje novih radnih mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti