Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Firma Kliše-Kop korištenjem savremenih tehnologija širi poslovanje na regionalnom tržištu

27.09.2021. 10:41 / Izvor: Akta.ba

Kliše-Kop kompanija koja se bavi kompletnom grafičkom pripremom i izradom digitalnih fotopolimernih klišeja za fleksotisak, posluje uspješno već 37 godina na tržištu Hrvatske i BiH. Fokus ove kompanije je na unapređenju postojećih procesa, tačnije mašina novijih generacija i najnovijih software-a.

Sklapanje partnerstava ono je na čemu svakodnevno rade.

"Tačnije radimo na  ulasku proizvođača i proizvoda u portofolio naše firme koja se u jednom dijelu bavi zastupanjem proizvođača i proizvoda koji su direktno vezani za našu branšu tj. mašine za štampu, valjci, slivovi, duplofani i drugo", kazao je Adis Čović, direktor firme KLIŠE - KOP d.o.o. Sarajevo.

Širenje poslovanja 

Kliše-Kop je izgradio novi proizvodni pogon i administrativni centar u Zagrebu  u Sv. Nedelji. Šire svoje poslovanje, a od ove godine posluju i na tržištu Rumunije i Bugarske.

"Već  sedam godina intenzivno poslujemo na tržištu Austrije, zadnje tri godine na tržištu Srbije, a od ove godine na tržištu Rumunije i Bugarske", rekao je Adis za Akta.ba.

Kliše-Kop je članica GPN-a (Global Premedia Network). Ova kompanija bavi se Premediom, grafičkom pripremom za fleksotisak, izradom digitalnih fotopolimernih klišeja za fleksotisak, montažom fotopolimernih klišeja za industriju valovitog kartona, letterpress klišejima, izradom lak ploča za offset, savjetovanjem i izradom pečata. Na njihov posao pandemija korona virusa nije mnogo uticala.

"U određenoj mjeri smo ostali imuni na uticaj pandemije. Segment branše kojom se bavimo je sama po sebi specifičan i na našu sreću nije se našla na većem udaru negativnih uticaja", naglasio je. 

U svom radu služe se najnovijom tehnologijom i softwareom te mjernim uređajima najnovije generacije.

"Bez znanja i vještina koje posjeduju naši zaposleni i upotrebe savremenih tehnologija i software-a najnovije generacije sigurno ne bismo bili lider u regionu", ističe Adis.

U narednom period cilj Kliše-Kopa je širenje baze poslovnih partnera i saradnika što zapravo doprinosi rastu firme. Cilj je i otvaranje novih proizvodnih pogona u zemljama regiona. Inače, imaju tri proizvodna pogona u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. 

E.O.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Kliše Kop

#grafičke usluge

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti