Firma Smilelove pokrenula proizvodnju prvih bh. eco-friendly tekstilnih proizvoda

09.09.2021. 10:02 / Izvor: Akta.ba
Firma Smilelove pokrenula proizvodnju prvih bh. eco-friendly tekstilnih proizvoda

Društvena odgovornost i napredak mogu zajedno! Firma Smilelove iz Sarajeva je pokrenula proizvodnju prvih bh. ekološki prihvatljivih tekstilnih proizvoda.

Društvena odgovornost i napredak mogu zajedno! Firma Smilelove iz Sarajeva je pokrenula proizvodnju prvih bh. ekološki prihvatljivih tekstilnih proizvoda – koji kombinuju udobnost, kvalitetu, i zaštitu životne sredine.

"Kao društveno odgovorna firma, vodimo računa o ekologiji ali i o lokalnoj ekonomiji", govori Elma Smajlović, direktorica firme. "Koristimo samo materijale iz BiH, te zapošljavamo isključivo žene starije životne dobi. Također, angažiramo žene iz ruralnih područja – koje svojim zlatnim rukama čuvaju od zaborava stare zanate poput pletenja, heklanja, vezenja, kao i pređe organske vune. Na taj način se borimo za očuvanje kulturne baštine naše zemlje."

Izgradnja prve ekološki prihvatljive proizvodnje ovog tipa u BiH nije jednostavan izazov, ali itekako vrijedi truda.
"U proizvodnji koristimo neobrađeni i hemijski netretiran pamuk sa svojom originalnom bojom i teksturom, jer njegova obrada i bojenje čine veliku štetu prirodi. Također, u našoj proizvodnji koristimo 10% recikliranih materijala”, objašnjava Smajlović. "Pravimo održive proizvode koji pružaju ekološke, socijalne i ekonomske koristi. Istovremeno štitimo javno zdravlje i životnu sredinu tokom cijelog životnog ciklusa proizvoda, od sirovine do konačnog odlaganja."

"Pod brendom Smilelove možete naći proizvode za djecu, žene i uređenje unutrašnjeg prostora. Najpopularniji odabiri naših kupaca su: odjevni predmeti za žene smjelog i istančanog stila, nježne kolekcije i igračke za bebe, te predmeti za uređenje unutrašnjeg prostora, koji od svakog prostora prave dom. Svi navedeni artikli su proizvedeni od neobrađenog pamuka, što kupcima i njihovim najmilijima garantuje potpuno zdravu i prirodnu ugodu korištenja.
Važno za napomenuti je da su mnogi proizvodi i višenamjenski što kupcima omogućava razigranost ideja u korištenju, kao i uštedu kućnog budžeta",
ističe kreativna Smajlović te zaključuje: "Potpuno smo inspirisani Bosnom i Hercegovinom i svi naši proizvodi su 100% made in BiH!"

Više informacija o Smilelove proizvodima možete naći na: Smilelove.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti