Imperia d.o.o nije povezana sa brendom Imperia TV

12.09.2019. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Imperia d.o.o nije povezana sa brendom Imperia TV

Imperia d.o.o. koja je osnovana u februaru 2019. godine nije povezana sa brendom Imperia TV, rečeno je za portal Akta.ba.

Imperia d.o.o. koja je osnovana u februaru 2019. godine nije povezana sa brendom Imperia TV, rečeno je za portal Akta.ba, nakon objave informacije da je Imperia TV Jale Brata i Bube Corelija startala na Moja TV.

"Imperia d.o.o. u BiH jeste kompanija Amara Hodžića i Jasmina Fazlića, ali je prvenstveno audio produkcijska kuća u kojoj se producira muzika, kao i video spotovi za regionalne izvođače", navode iz Imperia.tv.

S druge strane, Imperia TV HD je, registrovana u Luxembourgu i svaki dan šire distribuciju osim u BiH i na Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Austriju i Crnu Goru. 

"Moja TV je prva od kabel operatera preuzela naš signal na teritoriju Bosne i Hercegovine. Imamo namjeru otvoriti i kompaniju u BiH, ali radi loše zakonske regulative u svrhu zaštite od IPTV pirata će ići sporije", navode iz ove TV kuće, dodajući da nisu dio objavljenog javnog poziva BH Telecoma za razvoj tematskih kanala.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti