Izabrano novo rukovodstvo Udruženja metalske i elektro industrije

20.12.2018. 15:35 / Izvor: Akta.ba
Izabrano novo rukovodstvo Udruženja metalske i elektro industrije

Odbor koji broji sedamnaest privrednih društava, jednoglasnu podršku je dao Kasimu Kotoriću za predsjednika.

Na sjednici Odbora Udruženja metalske i elektro industrije Privredne/Gospodarske komore FBiH, održanoj 20.12.2018. godine, izabrani su predsjednik i potpredsjednik Udruženja. Naime, odbor koji broji sedamnaest privrednih društava, jednoglasnu podršku je dao Kasimu Kotoriću iz kompanije Pobjeda Tešanj - za predsjednika, a Seadu Gušmiroviću iz Energoinvesta Sarajevo za potpredsjednika Udruženja metalske i elektro industrije. 

Nakon što je Skupština Udruženja na sjednici koja se održala  27.12.2018. godine izabrala članove Odbora, sa današnjim izborom predsjednika i potpredsjednika, završena je procedura izbora tijela Udruženja metalske i elektro industrije za naredne četiri godine.

Predsjednik Udruženja, Kasim Kotorić, je u svom obraćanju istaknuo da Udruženje na čijem je čelu, nastavlja započete aktivnosti koje do sada nisu realizirane, a znatno mogu uticati na unapređenje stanja u ovom sektoru. Intenzivno će se raditi na smanjenu parafiskalnih nameta, usaglašavanja cijena energenata, problemu nedostatka radne snage i sistema obrazovanja, te na donošenju programa mjera stimulacije realnog sektora.

Novoizabrani potpredsjednik Udruženja, Gušmirović, naglasio je da će Udruženje u narednom periodu sa Vladom Federacije BiH i ministarstvima pokušati doći do povoljnijeg poslovnog ambijenta, koristeći se smjernicama Strategije razvoja metalnog i elektro sektora Federacije BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti