Javni poziv bh. kompanijama iz sektora metaloprerade i drvoprerade

16.09.2020. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv bh. kompanijama iz sektora metaloprerade i drvoprerade

Cilj projekta "EXPO-CERTinno" je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH) u partnerstvu sa INTERA Tehnološkim parkom i firmom iNAF d.o.o. implementira projekat pod nazivom "EXPO-CERTinno – Podrška bh kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama".

Projekat "EXPO-CERTinno" sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ).

Cilj projekta "EXPO-CERTinno" je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći kako bi, između ostalog svoje proizvode uskladili sa regulatornim zahtjevima EU tržišta (EU direktive, CE označavanje i sl). Usklađivanjem proizvoda koji su predmet ovih direktiva, bosanskohercegovački proizvodi dobijaju direktan i nesmetan pristup tržištima zemalja EU što će bh. kompanijama stvoriti mogućnost povećanja izvoza i otvaranja novih radnih mjesta.

Jedan od glavnih projektnih aktivnosti se odnose na pomoć kompanijama u pripremi tehničke dokumentacije za proces certificiranja.

S tim u vezi, VTK/STK BiH raspisuje javni poziv bosanskohercegovačkim kompanijama iz sektora metaloprerade i drvoprerade za pružanje besplatne savjetodavne usluge u usklađivanju proizvoda sa EU zahtjevima i CE označavanju.

Krajnji rok za dostavu prijava je 25. septembra 2020. godine do 16:00h.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti