Javni poziv privrednicima za subvencioniranu Liniju BBI banke i KS

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Javni poziv privrednicima za subvencioniranu Liniju BBI banke i KS

Sredstva iz ove Linije finansiranja omogućit će pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, novo upošljavanje i povećanje izvoza

22.11.2019. 08:22 / Izvor: Akta.ba

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 15.11.2019. godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Ministarstva Privrede Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto. Za realizaciju Ugovora BBI banka je osigurala sredstva u iznosu većem od 85 miliona KM (85.500.000,00 KM) dok je za subvenciju profitne marže od 2,68 posto Ministarstvo privrede KS obezbjedilo iznos od dva miliona KM (2.000.000,00 KM). 

Sredstva iz ove Linije finansiranja omogućit će pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, novo upošljavanje i povećanje izvoza, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede I prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom "Zahtjev za finansiranje iz Linije Kantona Sarajevo" lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu:

Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem e-maila: linijakantonasarajevo@bbi.ba

U postupku podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu Banka ne snosi nikakve troškove učesnicima, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti zahtjeve u potpunosti odbije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati. Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 033 275-137, 033 275-507; 033 275 289 ili na e-mail: linijakantonasarajevo@bbi.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti