Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Koncesionari za smilje neće plaćati naknadu

19.03.2021. 08:59 / Izvor: Večernji List

Vlasnici koncesija za proizvodnju smilja na području Ljubuškoga oslobođeni su plaćanja koncesijske naknade za prošlu godinu, a osigurana su i sredstva za pomoć poljoprivrednicima koji su obavili jesensku sjetvu žitarica 2020. godine.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški ovoga tjedna naći će se odluka o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije prouzročene koronavirusom, piše Večernji list BiH. 

Ako se vijećnici slože s predloženom odlukom, koncesionari koji su sklopili ugovore o koncesiji za proizvodnju smilja i bave se tom proizvodnjom te su izmirili svoje obveze po koncesijskim naknadama zaključno s 2019. godinom, bit će oslobođeni plaćanja godišnje koncesijske naknade za 2020. godinu.

Ako je ona već uplaćena do donošenja te odluke, bit će vraćena na žiro-račun uplatitelja na temelju podnesenoga zahtjeva. Dakle, vlasnici koncesije koji su već uplatili naknadu za prošlu godinu, nakon usvajanja odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije prouzročene koronavirusom, Gradskom vijeću mogu podnijeti zahtjev da im se novac vrati. Navedena odluka odnosi se i na poljoprivredne proizvođače koji su obavili jesensku sjetvu žitarica 2020. godine.

"Osigurava se 100.000 konvertibilnih maraka ukupno za sufinanciranje troškova jesenske sjetve, odnosno maksimalno 1000 KM po korisniku", stoji u navedenoj odluci koja će se naći pred gradskim vijećnicima.

"Zadužuje se i ovlašćuje gradonačelnik, na temelju ove odluke, donijeti potrebne akte kojima će propisati način realizacije mjera", zaključeno je u odluci o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti