Koncesionari za smilje neće plaćati naknadu

19.03.2021. 08:59 / Izvor: Večernji List
Koncesionari za smilje neće plaćati naknadu

Vlasnici koncesija za proizvodnju smilja na području Ljubuškoga oslobođeni su plaćanja koncesijske naknade za prošlu godinu.

Vlasnici koncesija za proizvodnju smilja na području Ljubuškoga oslobođeni su plaćanja koncesijske naknade za prošlu godinu, a osigurana su i sredstva za pomoć poljoprivrednicima koji su obavili jesensku sjetvu žitarica 2020. godine.

Naime, na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški ovoga tjedna naći će se odluka o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije prouzročene koronavirusom, piše Večernji list BiH. 

Ako se vijećnici slože s predloženom odlukom, koncesionari koji su sklopili ugovore o koncesiji za proizvodnju smilja i bave se tom proizvodnjom te su izmirili svoje obveze po koncesijskim naknadama zaključno s 2019. godinom, bit će oslobođeni plaćanja godišnje koncesijske naknade za 2020. godinu.

Ako je ona već uplaćena do donošenja te odluke, bit će vraćena na žiro-račun uplatitelja na temelju podnesenoga zahtjeva. Dakle, vlasnici koncesije koji su već uplatili naknadu za prošlu godinu, nakon usvajanja odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije prouzročene koronavirusom, Gradskom vijeću mogu podnijeti zahtjev da im se novac vrati. Navedena odluka odnosi se i na poljoprivredne proizvođače koji su obavili jesensku sjetvu žitarica 2020. godine.

"Osigurava se 100.000 konvertibilnih maraka ukupno za sufinanciranje troškova jesenske sjetve, odnosno maksimalno 1000 KM po korisniku", stoji u navedenoj odluci koja će se naći pred gradskim vijećnicima.

"Zadužuje se i ovlašćuje gradonačelnik, na temelju ove odluke, donijeti potrebne akte kojima će propisati način realizacije mjera", zaključeno je u odluci o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti