Korak do života - PZU Ginekološka poliklinika Tuzla

04.11.2013. 11:42 / Izvor: eKapija.ba
Korak do života - PZU Ginekološka poliklinika Tuzla
OTVORI GALERIJU

PZU Ginekološka poliklinika Korak do života Tuzla je moderno opremljena klinika koja pacijentima pruža visokostručnu medicinsku pomoć i vrhunac medicinske opreme a pored toga maksimalan komfor i diskreciju.

PZU Ginekološka poliklinika Korak do života Tuzla je moderno opremljena klinika koja pacijentima pruža u prvom redu visokostručnu medicinsku pomoć i vrhunac medicinske opreme a pored toga maksimalan komfor i diskreciju. Klinika radi svakim danom osim nedelje, tako da uvijek možete dobiti informaciju od strane osoblja o rasporedu rada ljekara, zakazivanju termina, cijenama usluga i svim drugim pitanjima bilo putem telefona ili na licu mjesta.

Poliklinika je napravljena po uzoru na svjetske poliklinike. Do sada su pacijenti radi neplodnosti morali ići u druge države a sada to imamo u Tuzlanskom kantonu. Uvedeni su protokoli i oprema visokog standarda po principima savremene obrade bračnog para u liječenju neplodnosti. U poliklinici, što je veoma važno istaći, obrađuju se oba partnera kompletno.

Dr. Suada Tinjić, direktorica poliklinike, od 2003. godine kontinuirano se edukuje iz oblasti ginekologije i akušerstva: usavršavanje iz oblasti ultrazvučne dijagnostike, collor doplera, ginekološke citologije, fetalne ehokardiografije, dijagnostičke i operativne histeroskopije, a posebno se posvetila postupku vantjelesne oplodnje. Polikliniku čini savremeno opremljen prostor, površine  200 m², u čijem sastavu je kompletno opremljena ginekološka ordinacija, operaciona sala za hirurške zahvate (histeroskopija), apartman koji pacijentici omogućava privatnost, laboratorij i prateće prostorije.

Specifičnost ove poliklinike jeste da je to prva Poliklinika za vantjelesnu oplodnju na prostoru Bosne i Hercegovine, a dr. Suada Tinjić ostvarila je saradnju sa eminentnim stručnjacima sa Instituta za ginekologiju i akušerstvo Srbije, Beograd i svoju edukaciju iz ove oblasti sticala je pod mentorstvom doc.dr. Aleksandra Ljubića.

U Poliklinici se obavljaju  zdravstvene usluge dijagnostike i liječenja upalnih oboljenja ženskog genitourinarnog trakta i dojki:

  • rano otkrivanje karcinoma grlića maternice
  • kontrola rađanja
  • perinatalna zaštita
  • endokrinologija i menopauza
  • bračna neplodnost
  • ultrazvučna dijagnostika
  • intervencije (u lokalnoj anesteziji)
  • specijalne usluge
  • laboratorijske usluge (spermiogram, hormonski status, tumor markeri i opšti laboratorijski nalazi)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti