Kroz program 'Startup Akademija' 20 timova započelo razvoj poslovnih ideja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Kroz program "Startup Akademija" 20 timova započelo razvoj poslovnih ideja

11.03.2019. 11:10 / Izvor: Akta.ba

Kako bi pružio priliku timovima za razvoj njihovih poslovnih ideja, INTERA Tehnološki Park krajem siječnja otvorio je prijave za peti ciklus programa "Startup Akademija". Na ovaj edukativno-mentorski program prijavilo se 17 timova iz Mostara, ali i Čapljine, Ljubuškog, Širokog Brijega i Sarajeva.

Dvanaest timova, selektiranih prema unaprijed utvrđenim kriterijima, svoj poduzetnički put započelo je prvim danom prvog treninga u četvrtak, 7.3.2019. godine. Tijekom trodnevnog treninga, polaznici su se upoznali sa elementima poslovnog modela te razvijali vlastiti poslovni model i prijedlog vrijednosti. Trening je održao gospodin Boris Golob, direktor Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI te certificirani Strategyzer trener za Business Model Canvas.

Zanimljivosti i kvaliteti ovog ciklusa doprinosi i raznolikost poslovnih ideja koje su obuhvatile područja razvoja software-a, poljoprivrede, arhitekture, marketinga, ali i psihologije i upravljanja nekretninama. Svi oni će tijekom programa kroz treninge učiti o prodajnim vještinama, marketingu, financijama i prezentacijskim vještinama, a kroz mentorske sesije, prilagođene svakom timu zasebno, dodatno razvijati svoje poslovne ideje.

Program će trajati do kraja svibnja 2019. godine, a a po završetku edukativnog i mentorskog dijela svi sudionici će imati priliku svoje poslovne ideje prezentirati komisiji koja će odabrati najbolju. Za pobjednički tim osigurane su i nagrade u vrijednosti od 3000 BAM.

Ovaj ciklus Startup Akademije implementira se uz podršku Švicarskog poduzetničkog programa i Ministarstva gospodarstva HNŽ/K.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti