Nominacije za nagradu evropski najmenadžer stigle iz 20 država

03.04.2018. 14:23 / Izvor: Fena
Nominacije za nagradu evropski najmenadžer stigle iz 20 država

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu dosad je nominovano oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti.

Na proširenoj sjednici Organizacionog odbora za izbor evropskih najmenadžera, danas u Sarajevu, zaključeno je da se 38. ceremonija proglašenja najuspješnijih menadžera i ličnosti za 2018. godinu održi u Sarajevu 5. jula, a bosanskohercegovački izbor 6. decembra u Banjoj Luci.  

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu dosad je nominovano oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih 25. Bit će dodjeljeno i 15-ak specijalnih nagrada ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali imaju značajan uticaj na stvaranje ambijenta za biznis.

Toj prestižnoj ceremoniji u Sarajevu prisustvovat će oko 400 menadžera i veći broj predstavnika vlasti iz BiH i regiona, od kojih su neki već potvrdili svoj dolazak. Prije toga bit će održan tradicionalni međunarodni poslovni forum posvećen održivom razvoju, regionalnoj privrednoj saradnji i investicijama.   

"Pripreme za 38. Evropski  izbor najmenadžera teku prema planu. Prijedlozi za nominacije pristižu svakog dana u Direkciju za izbor najmenadžera, a Nezavisni  evropski žiri na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave uspješno obavlja svoj dio posla, tako da očekujemo još bolju manifestaciju nego ikada dosad", izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije.

Organizacioni odbor izbora evropskih najmaždžera odao je priznanje i dodjelio "zlatne plakete" ljudima koji su pomogli ovaj projekt  u dužem vremenskom periodu.

Inače, dosad je ovu prestižnu nagradu primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je menadžerima i vlasnicima biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, za zapošljavanje i investicije. Tako je nagradu "Evropska ličnost godine" dosad primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 25 načelnika i gradonačelnika, te 40 ljudi iz oblasti nauke i 50 za oblast sporta, kulture i umjetnosti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti