Objava demantija Animal Care Centar Mostar

19.08.2021. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Objava demantija Animal Care Centar Mostar

Redakciji portala se javila Udruga za zaštitu životinja Animal Care Centar Mostar s molbom da objavimo demanti netačnih navoda.

Povodom objavljenog  članka na portalu Akta.ba "TOP 50 udruženja iz FBiH koja su povukla 24 miliona KM iz budžeta" redakciji portala se javila Udruga za zaštitu životinja Animal Care Centar Mostar s molbom da objavimo demanti netačnih navoda.

Podsjetimo, radi se o istraživanje portal Akta.ba  koje je pokazalo da pedeset udruženja i fondacija koje djeluju na području Federacije BiH su iz budžeta u prošloj godini dobili 24 miliona KM.

U skladu s tim, demanti objavljujemo u cjelosti:

"Budući da smo iz medija saznali o navodnom financijskom poticaju za našu Udrugu za zaštitu životinja Animal Care Centar Mostar iz fedralnog proračuna, ovom vas prilikom obavještavamo kako mi kao Udruga nismo na proračunu niti se financiramo iz istog.

Naša se Udruga financira isključivo donacijama i sredstvima našim partnerskih organizacija kao što su Streunergluck e.V. te DogsTrust kao i privatnim donacijama.

Budući da su djelatnosti naše Udruge koje su uvijek bile transparentne, ljubazno molimo da se ova netočna informacija o bilo kakvoj uplati iz proračuna FBiH ukloni jer ona narušava i ugrožava ugled naše humanitarne  organizacije.

Ukoliko je potrebno otvoreni smo da navedeno dokazemo uvidom u godišnji izvještaj".

Unaprijed zahvaljujemo i srdačno pozdravljamo,

Animal Care Centar

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti