Otvoren poziv: BH Telecom Sarajevo traži najbolje rješenja za pametno okruženje

23.12.2019. 10:08 / Izvor: Akta.ba
Otvoren poziv: BH Telecom Sarajevo traži najbolje rješenja za pametno okruženje

U okviru "Start IT Up" projekta dat će se prostor startup kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo objavilo je javni poziv zainteresiranim pravnim subjektima za prijavu učešća u projektu "Start IT Up".

Ovaj projekt ima za cilj pronalazak najboljih inovativnih rješenjima o temi "Rješenja za pametno okruženje - Smart Enviroments", koja doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke

U okviru "Start IT Up" projekta dat će se prostor startup kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

"Podaci su nova valuta u sadašnjosti i budućnosti, te će se u skladu s tim inovativnost rješenja primarno ocjenjivati na osnovu vrijednosti podataka koje prikuplja, pohranjuje, obrađuje, generiše i šalje, te u konačnici kreira vrijednost koja doprinosi pametnijoj i bolje upravljivoj zajednici", navodi se u pozivu.

Navedeno rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada/pristupa, ali mora u sebi minimalno prikupljati, čuvati i moći davati podatke na anonimiziran način.

Rok za podnošenje prijava je 23.02.2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti