Otvoren poziv privrednim subjektima sa područja TK za odobrenje finansiranja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvoren poziv privrednim subjektima sa područja TK za odobrenje finansiranja

Poziv je objavljen na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Vlade Tuzlanskog kantona - Ministarstva privrede i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 06.12.2019. godine.

10.01.2020. 13:08 / Izvor: Akta.ba

Objavljen je poziv privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Poziv je objavljen na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Vlade Tuzlanskog kantona - Ministarstva privrede i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 06.12.2019. godine.

Pravo učešća imaju privredni subjekti sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona, koji su u većinskom privatnom vlasništvu, registrovani u skladu sa Zakonom o privrednim društvima Federacije BiH i obrti sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona registrovani u skladu sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima Federacije BiH i oni koji posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta.

Finansiranje se neće odobravati za projekte iz oblasti, ugostiteljstvo, proizvodnja oružja i vojne opreme, proizvodnja ili izvoz duhanskih proizvoda i alkoholnih pića, primarnu poljoprivredu izuzev prerađivačke djelatnosti, otvaranje kasina i drugih igara na sreću i slično.

Sredstava iz ove Linije finansiranja trebaju omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištenje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize, novo upošljavanje i povećanje izvoza.

Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbjedila sredstva u iznosu od 27.150.000,00 KM, a Tuzlanski kanton iznos od 1.000.000,00 KM kojim će subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini 2,86 p.p. (procentna poena) po svakom pojedinačnom finansiranju za sve Korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u Javnom pozivu.

Linija finansiranja ima za cilj da pruži finansijsku podršku privrednim subjektima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranja trajnih obrtnih sredstava, osnovnih sredstava i investicija (dugoročna finansiranja).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti