Predstavljamo firmu Kuvet d.o.o. Sarajevo

04.10.2007. 13:59 / Izvor: eKapija.ba
Predstavljamo firmu Kuvet d.o.o. Sarajevo

Kuvet d.o.o. Sarajevo je firma koja se bavi prometom građevinskog materijala. Registrovana je 1994. godine i ima 13 stalno zaposlenih lica.

Pored trgovine i distribucije građevinskim materijalom, za ovu firmu je posebno važno istaći da je ona vlasnik 67% kapitala firme Hoteli Ilidža d.d. Sarajevo.

Kako kaže Emir Mulahasanović, zaposlenik ovog preduzeća, trenutno su najviše uposleni oko rekonstrukcije hotela. Bili su dobavljači građevinskog materijala firmama koje su bile donatori rekonstrukcije u koju je uložena velika investicija da bi se vratio nekadašnji izgled hotela.

Od dobavljača sa kojima sarađuju, ističu veliki broj domaćih i inostranih firmi. Posebnu saradnju ostvarili su sa firmama Laselsberger Knauf, Samoborka, Nexe group, Schiedel, čiji su uvoznici, a od bosanskohercegovačkih preduzeća distribuiraju proizvode Tvornice cementa Kakanj, Tvornice kreča Hidrat, Siporexa iz Tuzle, Styrotherma, te mnogih drugih.

Posljedni posao koji su dobili kao pobjednici tendera je bila isporuka građevinskog materijala za KJKP Park, KJKP Rad te Općinu Ilidža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti