Printec Grupa: Nova podružnica u Republici Češkoj

27.05.2009. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
Printec Grupa: Nova podružnica u Republici Češkoj

Printec Grupa, odana svojoj strateškoj odluci o geografskom širenju, objavljuje otvaranje svoje petnaeste podružnice u jugoistočnoj Evropi, Printec Republika Češka. Otvaranje nove podružnice je objavljeno na sastanku Češkog Udruženja Kartičnog Bankarstva, koji je održan u Piseku, Republika Češka 20.05. i 21.05.2009. godine.

Jan Podolsky, direktor Printec-a Republike Češke, zvanično je najavio novu kompaniju koja će u saradnji sa svojim partnerima ponuditi češkom tržištu vrhunske proizvode i usluge.

"Naša nova podružnica obilježava ulazak na jedno od najizazovnijih tržišta u jugoistočnoj Evropi. Ovaj korak je u potpunosti u skladu sa našom strateškom težnjom za konstantnim geografskim širenjem", rekao je Harris Konstantinou, predsjednik i CEO Printec Grupe te dodao kako je ova kompanija oduvijek razvijala inovativne proizvode i usluge, koje su bazirane na visokom stepenu tehničke stručnosti i znanja.

"Ova nova podružnica svjedoči o našoj odlučnosti da lokalnom tržištu ponudimo pouzdana riješenja i neophodnu infrastrukturu koja bi bila u skladu sa najzahtjevnijim potrebama naših klijenata. Naše uspješno prisustvo u regionu u zadnjih dvadeset godina, kao i projekati koje smo implementirali, učinili su da naša kompanija bude partner svih značajnijih organizacija u regionu", zaključio je Konstantinou.

Printec Grupa je jedna od najbrže rastućih informatičkih kompanija u Jugoistočnoj Evropi. Kroz partnerstvo sa proizvođačima IT opreme kao što su NCR, Verifone, Talaris, Oberthir i drugi, Printec nudi integrirana riješenja za sve vrste poslovanja. Sjedište Printec Grupe nalazi se u Atini, Grčka.

Sa podružnicama u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Makedoniji, Grčkoj, Kosovu, Moldaviji, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Ukrajini i na Kipru, Printec prednjači u razvoju bankarskih riješenja i informatike u Jugoistočnoj Evropi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti