Antić: U aprilu počinje izgradnja kraka "Turskog toka"

29.03.2019. 09:42 / Izvor: SRNA
Antić: U aprilu počinje izgradnja kraka 'Turskog toka'

Izgradnja dijela gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju počeće u aprilu, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

Izgradnja dijela gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju počeće u aprilu, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je u Skupštini Srbije rekao da se očekuje da će do kraja 2019. godine biti završen najveći dio tog gasovoda kroz Srbiju.

Antić je naveo da je jedini pravac koji Srbija ima za uvoz gasa iz Rusije, preko Ukrajine, Mađarske, što je dovodi u poziciju da ubrzano razvija nove gasne projekte koji će je činiti energetski bezbjednom, prenose beogradski mediji.

On je istakao značaj ovog projekta za Srbiju, dodajući da je njegovo finansiranje obezbijeđeno.

"Taj projekat je za Srbiju važan, jer će obezbediti punu energetsku stabilnost, imaćemo sigurno snabdevanje gasom, a, sa druge strane, Srbija će na mapi gasnog biznisa doći na bolju poziciju kao država kroz koju će se odvijati tranzit gasa i koja će od tog tranzita imati koristi", naveo je Antić.

Antić je rekao da energetski sektor prolazi kroz ozbiljnu tranziciju, ali da to ne smeta održavanju pune stabilnosti i sigurnosti snabdijevanja svim ključnim energentima kako privrede, tako i građana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti