Mihajlović: Devet milijardi za infastrukturu tokom sljedećih pet godina

Vijesti / REGIJA

Mihajlović: Devet milijardi za infastrukturu tokom sljedećih pet godina

Mihajlović je izjavila da će Srbija u okviru novog investicionog plana do 2025. godine uložiti devet milijardi eura u infrastrukturu, uključujući putnu, željezničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

25.05.2020. 16:16 / Izvor: Danas

Ministrica građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija u okviru novog investicionog plana do 2025. godine uložiti devet milijardi eura u infrastrukturu, uključujući putnu, željezničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

Ona je kazala da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, a da investicioni plan Srbija 2020-2025. godine predviđa izgradnju još 500 kilometara auto-puteva.

"Planirani su "Vožd Karađorđe" koji će povezati centralnu sa zapadnom, južnom i istočnom Srbijom, kao i auto-put Požega-Boljare koji će nas spojiti sa Crnom Gorom. Pored brze pruge koju gradimo od Beograda do Budimpešte, gradit ćemo i brzu prugu Beograd-Niš", kazala je Mihajlović.

Ona je ocijenila da infrastruktura omogućava ljudima da ostanu da žive u svojim mjestima a da investicije lakše i brže dolaze, kao i da je uz građevinarstvo pokretač privrednog razvoja i rasta bruto domaćeg proizvoda.

"Tome će doprinjeti i stanovi koje gradimo za pripadnike službi bezbijednosti. Dala sam prijedlog da se taj projekat proširi i na zdravstvene i prosvjetne radnike i nadam se da će Vlada to usvojiti", rekla je Mihajlović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti