Aerodromi Crne Gore u minusu 11 miliona eura

11.01.2021. 08:24 / Izvor: Agencije
Aerodromi Crne Gore u minusu 11 miliona eura

Aerodromi Crne Gore će 2020. godinu završiti s gubitkom od najmanje 11 miliona eura, i to uz ostvarene uštede od pet miliona eura, izjavio je izvršni direktor tog preduzeća Danilo Orlandić.

Aerodromi Crne Gore će 2020. godinu završiti s gubitkom od najmanje 11 miliona eura, i to uz ostvarene uštede od pet miliona eura, izjavio je izvršni direktor tog preduzeća Danilo Orlandić.

Kazao je da su 2019. godinu završili sa 15 miliona eura profita prije oporezivanja, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Crne Gore.

I dalje je pri stavu da država treba upravlja Aerodromima Crne Gore i najavljuje da će u drugoj polovini januara završiti analizu utjecaja poslovanja Montenegro Airlinesa na to preduzeće.

Govoreći o posljedicama pandemije korona virusa, Orlandić kaže da, sasvim suprotno njihovim očekivanjima, 2020. završavaju kao najtežu godinu od osnivanja Aerodroma Crne Gore.

Vakcina daje nadu za bolje poslovanje

"U 2020. godini zabilježen je pad u broju prevezenih putnika od 80 posto, a u broju rotacija je manji i iznosi 64 posto. Do 31. oktobra 20020. prihodovali smo sedam miliona eura, a 2019. godini više od 34 miliona eura, što je pad prihoda od 80 posto. U 2019. ostvarili smo dobit od 15 miliona eura prije oporezivanja, a u 2020. godini će gubitak biti najmanje 11 miliona eura, uz ostvarene uštede od blizu pet miliona eura", rekao je Orlandić.

Kaže da pronalazak vakcine i njena šira upotreba daju nadu da će se obistiniti prognoze kredibilnih analitičara, koji u drugoj polovini godine predviđaju oporavak zračnog saobraćaja na nivo od 60 do 70 posto u odnosu na 2019. godinu.

"Što se tiče Aerodroma Crne Gore, za nas će dodatni pritisak biti trenutna obustava saobraćaja od Montenegro Airlinesa, jer smo, prilikom izrade interne projekcije, računali na nacionalnog prevoznika u punom kapacitetu", kazao je Orlandić.

Aerodromima Crne Gore bi, ističe, trebala upravljati država i na još bolji način valorizirati potencijale koje ima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti