Crna Gora osniva novu aviokompaniju - To Montenegro

30.12.2020. 10:21 / Izvor: Akta.ba
Crna Gora osniva novu aviokompaniju - To Montenegro

Trebat će šest do devet mjeseci da se sve što je vezano za novu aviokomaniju završi.

Crnogorska vlada danas će početi proces osnivanja nove aviokompanije, izjavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, navodeći da će se truditi da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 do 60 dana.

"Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan, treba nam nova kompanija. Crna Gora je turistička zemlja i moramo da imamo nacionalnu aviokompaniju", istakao je Bojanić za TV Vijesti.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati To Montenegro.
" Imat ćemo novu kompaniju koja će da se vodi onako kako treba. Zvaće se To Montenegro ili u prevodu Za Crnu Goru",dodao je.

Trebat će šest do devet mjeseci da se sve što je vezano za novu aviokomaniju završi, rekao je Bojanić i dodao da računa da će to biti urađeno i ranije.

"Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen dio osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske aviokompanije", kazao je Bojanić.

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održali najfrekventniji letovi, on je kazao da će pokušati da sa osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije kupe dio opreme MA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti