Grupacija Savana ponudila da preuzme Montenegro Airlines

28.12.2020. 09:23 / Izvor: BANKAR
Grupacija Savana ponudila da preuzme Montenegro Airlines

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora s privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa s ciljem izmirenja dugovanja.

Portal Bankar.me prenio je da je grupacija Savana predala pismo namjere Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje Montenegro Airlinesa.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid, prezentovana je namera grupacije Savana da preuzme Montenegro Airlines za jedan euro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza koje kompanije ima prema državi.

Ujedno je navedeno da bi Savana preuzela na sebe obavezu dogovora s privatnim kreditorima Montenegro Airlinesa s ciljem izmirenja dugovanja, kao i odgovornost i rizike za buduće poslovanje kompanije.

Kao razloge za ovu odluku grupacija Savana navodi činjenicu da Crna Gora mora imati svoju nacionalnu aviokompaniju. Ujedno su naveli da argumenti zbog kojih ne bi trebalo gasiti kompaniju nisu adekvatno obrazloženi niti je predstavljena kost-benefit analiza.

Prema portalu, grupaciju Savana kontroliše crnogorski biznismen Veselin Mijač, koji decenijama živi u Švedskoj. Kako se navodi, Savana je u Crnu Goru u posljednjih pet godina investirala preko 50 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital