NAGRADE U ČETIRI KATEGORIJE

Otvoren konkurs za Graditeljsku nagradu CEMEX, prijave do 14. aprila

06.03.2023. 11:51 / Izvor: Akta.ba
cemex

Najveći regionalni proizvođač građevinskog materijala CEMEX otvorio je konkurs za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX.

Najveći regionalni proizvođač građevinskog materijala CEMEX otvorio je konkurs za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za izuzetna građevinska i arhitektonska postignuća.

Konkurs za Graditeljsku nagradu CEMEX će biti otvoren za prijave do 14. aprila, a u junu će priznanja biti dodijeljena nacionalnim pobjednicima koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom izdanju Graditeljske nagrade CEMEX krajem godine u Meksiku. 

U konkursu mogu učestvovati svi arhitekti i građevinari s projektima završenim tokom 2021. i 2022. godine koji su u gradnji koristili CEMEX-ove proizvode. Karakteristike koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni faktori.

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija, ocjenjivati prijavljene projekte. Odbor nagrade čine doc. dr. Gordana Broćeta, d.i.g., vanredni profesor Arhitektonsko građevinsko geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, dr. sc. Krešimir Šaravanja, d.i.g., profesor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije  Sveučilišta u Mostaru te poznati arhitekta Hasan Ćemalović.

Kao i u proteklih nekoliko godina, Graditeljska nagrada CEMEX odvija se pod sloganom „Ideje koje grade život“. Kompanija prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Takmičenjem se nastoji podstaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Detaljnije podatke o konkursu za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti