Velika promjena u Srbiji

Ana Brnabić daje ostavku, Aleksandar Vučić odredio nasljednika?

07.06.2023. 13:18 / Izvor: Akta.ba
brnabic

Foto: GETTY IMAGES

Premijerka Ana Brnabić danima govori da je spremna da podnese ostavku.

Premijerka Ana Brnabić danima govori da je spremna da podnese ostavku, a ukoliko se to zaista i dogodi, u opticaju za njenog naslednika je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić, saznaje Nova.rs. 

Da li će to tako i da bude možda ćemo saznati već večeras, kada će se javnosti obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Vučić i Dačić su inače jučer imali sastanak, koji je predsjednik SPS ocenio kao “veoma dobar”. Obojica su informaciju o tom susretu podijelili na Instragramu.

 

"Narodno jedinstvo i politička stabilnost su najvažniji nacionalni i državni interes. Veoma dobar razgovor sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem“, napisao je Dačić na Instagramu.

Vučić je naveo da je imao razgovor sa liderom SPS “o budućnosti Srbije, zajedničkim planovima, programima i mjerama”.

"Sutra uvečer predstavićemo dio onoga na čemu naporno radimo već sedmicama“, naveo je on.

Nije isključeno ni da vladajuća većina donese odluku o vanrednim izborima, ali prema našim informacijama, rekonstrukcija Vlade je u ovom trenutku realnija opcija.

Spekuliše se i da bi Dačićev dolazak na čelo Vlade poslužio i kao dobar argument za ulazak u Vučićev “Pokret za narod i državu”, budući da je dio socijalista protiv ulaska u tu organizaciju.

Inače, ranije je najavljeno da će predsjednik Srbije u četvrtak biti prisutan na sjednici Vlade na kojoj će biti donijete “veoma važne, strateške odluke koje će odrediti budućnost države”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti