UPOZORIO

Milanović: Evropskih fondova neće biti još dugo

03.10.2023. 07:46 / Izvor: Agencije
milanović

Hrvatski predsjednik Milanović izjavio je da evropskih fondova neće biti još dugo.

Hrvatski predsjednik Milanović izjavio je danas da evropskih fondova neće biti još dugo, kao i da je pitanje mjeseca kada će najveće evropske ekonomije ući u recesiju, što bi moglo negativno da se odrazi i na Hrvatsku.

Milanović je rekao da evropski fondovi nisu zamišljeni kao sistem u kojem manje razvijene države uzimaju sve vrijeme od bogatijih članica kao što su Njemačka, Holandija ili Italija.

On je istakao da će zbog ulaska evropskih ekonomija u recesiju turistička sezona u Hrvatskoj biti nešto drugačija i da treba "raditi i čuvati za vremena koja možda neće biti dobra kao ova sada". 

"Sa tim moramo suočiti sebe i ljude, to je realnost. Ovaj način života koji smo razvili i usavršili do određene mjere u Hrvatskoj i na kojem baziramo svoju zaradu i legitimna očekivanja dobre zarade funkcioniše jedino u uslovima mira i stabilnosti u kojoj ljudi imaju višak novca koji će potrošiti na nešto što je čisti luksuz", rekao je Milanović novinarima na Hvaru.

On je ocijenio da Hrvatska od svega toga može imati i koristi i štete, prenose hrvatski mediji.

"Štete od ratova, kriza, cijena energenata, zbog donošenja odluka na koje nemamo nikakvog uticaja i bolje je da gledamo svoje i držimo se svoga", rekao je Milanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti