Željka Cvijanović u Zagrebu

Most na Savi trebao bi biti završen za godinu dana

17.03.2023. 10:06 / Izvor: SRNA
most na savi

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da za godinu dana treba biti završen kompletan projekat kada je riječ o mostu na Savi i izgradnji brzog puta sa hrvatske strane.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da za godinu dana treba biti završen kompletan projekat kada je riječ o mostu na Savi i izgradnji brzog puta sa hrvatske strane.

Cvijanovićeva je pojasnila da to znači povezivanje autoputa preko već izgrađenog mosta sa brzim putem i onda dalje sa autoputem. 

"To jeste strateški važno i definisano u strateškim planovima i Republike Srpske, ali i u okviru BiH u strategiji koja tretira infrastrukturne saobraćajne projekte. To je jedan od prioritetnih projekata, za nas žila kucavica, zato što je to za naše privrednike, prevoznike za naše građane, turiste i studente zaista izuzetno važno", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Zagrebu. 

Ona je najavila da će o ovome razgovarati i sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, kao i o drugim otvorenim pitanjima koja se trebaju, kako kaže, rješavati brzo. 

"Mislim da smo mi ovdje danas u funkciji pravljena osnova za intenziviranje saradnje između drugih institucija i na liniji sam da to treba okončati vrlo brzo", naglasila je Cvijanovićeva.

cvijanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izrazio je očekivanje da će pristupna saobraćajnica sa hrvatske strane do mosta na Savi biti gotova.

Svi radovi na strani BiH su okončani, i put i most, dok sa hrvatske strane nije završena pristupna saobraćajnica.

Most je dug 426 metara i ima po dvije trake u svakom smjeru. Izgradnja mosta je koštala 20 miliona eura, a pristupni brzi put na strani Hrvatske 70 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti