Gori fabrika hemikalija

Ekološka katastrofa prijeti Tetovu

23.11.2023. 11:59 / Izvor: Nezavisne novine
tetovo

U selu Fališe u Tetovu izbio je opasan požar u Fabrici boja i lakova "Eurokom".

U selu Fališe u Tetovu izbio je opasan požar u Fabrici boja i lakova "Eurokom", saopšteno je iz Centra za krizni menadžment, iz kojeg apeluju da stanovništvo u krugu od dva kilometra zatvori prozore i ne boravi na otvorenom.

Na teren su odmah upućeni vatrogasci, a direktor Centra za krizni menadžment Stojanče Angelov je koordinisao pomoć vatrogasaca iz Skoplja, Gostivara, Velesa i Kumanova.

Zatražena je pomoć i od gostivarskih privatnih firmi koje mogu da pomognu sa mehanizacijom, jer je alarmantna situacija u vezi sa raščišćavanjem materijala u magacinu koji nije zahvatio požar, navode iz Centra, a prenosi Srna.

Angelov, koji je otišao u Tetovo, koordinira i angažovanje helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, ali vremenske prilike u Tetovu trenutno ne dozvoljavaju gašenje požara iz vazduha.

On je rekao da zbog visoke temperature postoji opasnost da se uruši cijela zgrada i zidovi.

Komandir vatrogasne jedinice Tetovo Avni Amethi rekao je da je spriječeno da se vatra proširi na drugu zgradu u blizini skladišta, te da je vatra stavljena pod kontrolu.

U narednom periodu bit će ispitano koliko su zagađeni voda i zemljište na kojem se prerađuju baštenski proizvodi, prenose skopski mediji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti