Nastavlja razvoj

Air Serbia proširuje flotu, otvaraju se nove linije

07.01.2024. 11:59 / Izvor: Tanjug
Air Serbia

Air Serbia ostvarila profit od 35 miliona eura u 2023. godini.

Potpredsjednik vlade i ministar finansija Srbije, Siniša Mali, izjavio je Tanjugu da će do maja stići još dva širokotrupna aviona Airbas A330 za Air Serbia.

"Srpski avio-prevoznik je postao najbrže rastuća i najdinamičnija avio-kompanija u regionu, a o tome kako je radila prošle godine, kada je država preuzela 100 odsto vlasništvo, pokazuje podatak da je prevezla 4,1 milion putnika, što je treći najbolji rezultat nacionalne avio-kompanije u Srbiji", rekao  je Mali.

Ministar očekuje da će brojke pokazati da je Air Serbia ostvarila profit od 35 miliona eura u 2023. godini.

Prema njegovim riječima, razvoj srpske avio-kompanije će se nastaviti i ove godine, kada se očekuje da će stići dva širokotrupna aviona, A330, čija nabavka je u toku i koji bi trebalo da stignu u Srbiju do maja.

"Naša nacionalna avio-kompanija, odnosno tadašnji JAT je samo dva puta i to 1987. i 1988. godine, dakle pre kriza i ratova, prevezao više putnika nego Air Serbia ove godine. Nije bez značaja ni činjenica da je treći najbolji rezultat postignut u industriji koja se još oporavlja od pandemije",  rekao je Mali.

Kao posebno važno, naglasio je da Air Serbia stalno povećava broj destinacija na koje leti među kojima su i one daleke.

"Otvaramo liniju za Šangaj, za Gvandžou, već nam rade linije za Tjenđin i Peking, zatim do Njujorka, Čikaga, tako da jedna mala, ali uspešna zemlja, kao što je Srbija, ima nacionalnu avio-kompaniju koja leti i na Istok i na Zapad", naveo je Mali za Tanjug.

Ocijenio je da je Air Srbia pravi primjer i simbol oporavka srpske privrede od 2013. pa nadalje.

Mali je naglasio da se pokazalo da javna preduzeća ukoliko imaju profesionalni menadžment mogu da ostvare dobre rezultate na dobrobit budžeta i svih građana Srbije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti