Projekti obnovljive energije

Rimac Energy u Velikoj Britaniji otvara veliki pogon za tehnološke inovacije

28.03.2024. 07:57 / Izvor: Agencije
Rimac

Foto: Rimac Group

Zaposlit će 70 novih radnika.

Rimac Energy, dio kompanije Rimac Technology poduzetnika Mate Rimca nedavno je otvorio novi pogon od 1850 m2 u Velikoj Britaniji, koji će služiti kao središte za tehnološke inovacije.

Pogon u Witneyu, Oxfordshireu, proizvodit će sljedeću generaciju BESS-a, pri čemu će otvoriti više od 70 visokokvalificiranih radnih mjesta za inženjere, tehničare i istraživače s tog područja, objavili su iz Rimac Energyja.

"Ujedinjeno Kraljevstvo je uvijek bilo na čelu tehnoloških inovacija i oduševljeni smo što širimo poslovanje na tome području. Ponosni smo što jačamo partnerstvo između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva, podržavamo lokalnu zajednicu i uzbuđeni smo što možemo iskoristiti inženjerske talente u regiji kako bismo pomogli izgraditi zeleniju budućnost planeta", navodi Rimac Energy.

Rimac Energy je nedavno predstavio SineStack, svoj najnapredniji baterijski sustav za skladištenje energije.

Rimac Energy je dio tvrtke Rimac Technology sa sjedištem u Zagrebu.

Kao dio šire Rimac Grupe, tvrtka je specijalizirana za unapređenje tehnologije baterijskih sustava za pohranu energije (BESS), projektiranje, razvoj i proizvodnju BESS rješenja.

"Primarna misija tvrtke Rimac Energy je ubrzati prijelaz na čistu i održivu energiju isporukom visokoučinkovitih BESS rješenja koja doprinose otpornijem energetskom krajoliku", stoji u opisu tvrtke.

U listopadu prošle godine tvrtka je sklopila strateško partnerstvo s tvrtkom ENNA, čiji je vlasnik Pavao Vujnovac.

Kako se navodi u priopćenju, ENNA će iskoristiti potencijale za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, dok će Rimac Energy biti odgovoran za skladištenje i kasniju isporuku te energije putem svog najsuvremenijeg baterijskog sustava za skladištenje energije (BESS), nazvanog SineStack.

Obje tvrtke planiraju pokrenuti pilot-projekte 2024. godine kojima će se u stvarnom okruženju provesti testiranja održivih rješenja koja smanjuju emisije ugljičnih plinova.

Rimac Energy SineStack bit će implementiran u ENNA-ine projekte obnovljive energije priključene na mrežu i izvan nje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti