Napravio aplikaciju

Kristijan Iličić otvorio firmu u Dubaiju, evo čime se bavi

30.04.2024. 12:01 / Izvor: Akta.ba
kristijan

Kristijan Iličić, najpoznatiji regionalni blogger je proteklih godinu dana marljivo radio i otvorio firmu u Dubaiju.

Kristijan Iličić, najpoznatiji regionalni blogger je proteklih godinu dana marljivo radio i otvorio firmu u Dubaiju. Lansirao je eSim aplikaciju Lyntel koja će kako kaže promijeniti iskustvo putovanja. Internet i komunikacija su obilježili njegov život i tako se javila ideja za ovom aplikacijom.

"Od klinca koji je s osamnaest godina napravio web portal i prodao ga za sedmeroznamenkastu cifru do današnjeg posla koji mi je omogućio da ljubav i strast pretvorim u posao. Kada sam razmišljao što je najviše obilježilo moj život zadnjih 10 godina - to je svakako komunikacija. I online i offline", kazao je Kristijan.

Proputovao je više od 194 države, a Tajland kaže ima posebno mjesto u njegovom životu.

"Tu sam vodio svoje prve turističke grupe, tu znam ostati po mjesec i više dana, pisati, raditi, odmarati se... Sve to vrijeme mi je povezanost od vitalnog značaja, zbog kontakta s klijentima, obitelji i poslovnim partnerima... Zbog te povezanosti sam s partnerima lansirao jednostavnu eSIM aplikaciju Lyntel koja omogućuje kupnju eSIM kartica za preko 150 država svijeta, uz mogućnost raznih paketa internetskog prometa", pojasnio je.

Dovoljno je skinuti aplikaciju i registrovati se, što traje manje od minute. Nakon toga je sve jednostavno.

"Potražite destinaciju svog putovanja, kliknete na nju, otvori se ponuda nekoliko paketa, kliknete na onaj koji vam odgovara i jednim klikom kupite gigabajte koji vam trebaju. Sve je pohranjeno na vašoj eSIM kartici. Tako sada jedan dan mogu biti u Butanu, drugi u Jordanu, treći u Afganistanu, a četvrti opet u Tajlandu i gdje god dođem, samo se prebacim na eSIM i odmah imam internet! Bez roaminga, bez skrivenih troškova", naglasio je.

Podsjetimo, Kristijan Iličić je specijalist i inžinjer informacijskih tehnologijaNapustio je siguran posao, pratio svoju strast prema putovanjima i danas od toga živi.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti