Tedeschi: Atlantic grupa razmatra akviziciju u zapadnoj Evropi

29.12.2016. 08:11 / Izvor: seebiz.eu
Tedeschi: Atlantic grupa razmatra akviziciju u zapadnoj Evropi

Atlantic Grupa radi na akviziciji u zapadnoj Evropi zbog ograničenog prostora za rast na području bivše Jugoslavije.

Atlantic Grupa radi na akviziciji u zapadnoj Evropi zbog ograničenog prostora za rast na području bivše Jugoslavije, izjavio je osnivač i izvršni direktor hrvatske multinacionalne kompanije Emil Tedeschi. "Naši brendovi imaju veliki udio na lokalnom tržištu, pa je prostor za rast ograničen. Zato tražimo prilike za rast u sjeverozapadnoj Evropi - organski i neorganski", kazao je Tedeschi u intervjuu za agenciju Reuters. Napominje da će cijena akvizicije biti dvocifrena u milionima evra, ne otkrivajući dalje pojedinosti.

Po njegovim riječima, Atlantic Grupa bi mogla takođe da istraži mogućnost podnošenja ponude za konkurentsku Podravku, ako hrvatska Vlada odluči da smanji svoj kontrolni paket od 25 odsto plus jedna dionica, prenosi portal Seebiz.

Dodaje da bi njegova kompanija, pored toga, mogla da razvije novi sportski štapić za američku multinacionalnu kompaniju Herbalife nakon isteka prethodnog 10-godišnjeg ugovora, koji je u određenoj mjeri pritisnuo ovogodišnje prihode i dobit hrvatske grupacije.

Atlantic Grupa je vlasnik četiri od 10 vodećih potrošačkih brendova u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije, prema podacima grupe za marketinška istraživanja Valicon. Riječ je o vitaminskom napitku Cedevita, ribljim i mesnim paštetama Argeta, grickalicama s ukusom kikirikija Smoki i bezalkoholnom piću Kokta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti