Sarajevu domaćin konferencije Prointer i partneri - Rješenja kojima vjerujete

18.09.2019. 14:12 / Izvor: Akta.ba

Kompanija Prointer ITSS Sarajevo je konferenciju organizovala kako bi učesnici saznali najnovije trendove od renomiranih stručnjaka kompanija Check Point, Cisco, SAP, Lenovo i Mtel.

Predstavnici vodećih globalnih IT lidera predstavili su danas u Sarajevu najsavremenija rješenja iz oblasti informacionih tehnologija na konferenciji „Prointer i partneri – Rješenja kojima vjerujete“.

Kompanija Prointer ITSS Sarajevo je konferenciju organizovala kako bi učesnici saznali najnovije trendove od renomiranih stručnjaka kompanija Check Point, Cisco, SAP, Lenovo i Mtel.

Bojana Škrobić Omerović, direktorica Prointer ITSS Sarajevo kazala je da im je veliko zadovoljstvo što su na jednom mjestu okupili sadašnje, ali i mnoge potencijalne korisnike svojih usluga.

"Jako smo ponosni jer smo na samom početku rada Prointera Sarajevo ugostili prestižne brendove i naše partnere sa kojima dugo godina sarađujemo i tu saradnju planiramo i dalje nastaviti. Naša poslovna saradnja će se dalje razvijati na polju inovacija, tehnologija i projekata koji ne doprinose samo razvoju IT-a i digitalizacije već ka razvoju usluga koje će olakšati svakodnevnicu građanima BiH", rekla je Škrobić Omerović.

Istakla je kako su ova rješenja, koja su danas zajednički predstavili sa partnerima, bila uspješna do sada i da će u istom smjeru ići i dalje. Pozvala je i sve zainteresirane kompanije da im se pridruže u implementaciji projekata koji su od velike važnosti za razvoj cjelokupne zajednice.

Njihovi najveći partneri i korisnici usluga su institucije.

"Naši projekti rezultiraju rješenjima koja digitaliziraju ustanove koje pružaju usluge građanima. Jedan od takvih projekata je SAP rješenja za Poresku upravu RS-a koji je donio nevjerovatne uštede ali i kontrolu poreskih obveznika", kazala je.

Ivan Grujović iz SAP-a na konferenciji je pokazao kako ta kompanija sa svojim rješenjima pomaže drugima kada ne postižu najbolje rezultate u tržišnoj utakmici.

"Neophodno je i slušati, razumjeti i djelovati u skladu sa vrijednostima i interesovanjima kupaca i zaposlenih. SAP nastoji da pomogne svojim korisnicima da postanu i ostanu vodeće kompanije u svojoj industriji i na svom tržištu, tako što će postati inteligentna preduzeća potpuno spremna za iskustvenu ekonomiju", kazao je Ivan Grujović.

Jovan Glamočanin, generalni direktor za adriatik regiju za Lenovo kazao je da je Prointer ITSS jedan od njihovih najvećih partnera i jednu ovakvu saradnju i ponudu usluga svakako zaslužuje i Sarajevo.

"Prointer je najveći partner u region za sve proizvode koje mi imamo. Rijetkost je da jedan ponuđač može da da znanje i iskustvo na osobnim računalima, serverima pa i na mobilnim telefonima. Mi smo prepozanli taj značaj a nadamo se da će i druge kompanije naći svoj interes", kazao je Glamočanin.

Domaću IT priču na konferenciji donio je Zoran Bunčić, prvi čovjek Službe za upravljanje serverskim platformama u Mtelu. Predstavljena su iskustva te kompanija nakon uvođenja moderne tehnologije virtualnih desktopa.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti