SK Tradeing: Priznati i od IBM-a

05.06.2013. 08:37 / Izvor: eKapija.ba
SK Tradeing: Priznati i od IBM-a

Tim koji čini SK Tradeing je mlad, željan izazova i znanja. Stalnim stručnim usavršavanjem, edukacijom nastoje biti u trendu sa tehnologijama i kao i potrebama korisnika.

SK Tradeing d.o.o. osnovan je 1996. godine, pod nazivom KSK Tradeing d.o.o. Sarajevo, da bi 2008. promjenio ime pod kojim i danas radi bilježeći značajan rast i razvoj, stvarajući status jedne od priznatijih informatičkig firmi na tržištu BiH. U svom portofoliju nudi proizvode vodećih IT kompanija: IBM, Oracle, VMware, Lenovo, Microsoft, IBM, Cisco, HP, Lexmark, Olivetti, Xerox.

Osnovni cilj je zadovoljan korisnik. Da bi došli do toga potrebno je mnogo uloženog truda, rada i učenja, što su i pokazali kod postojećih korisnika: BH Telekom, Raiffeisen Bank, Vodovod i kanalizacija Sarajevo, Sarajevogas, JP Željeznice FBiH, Agencija za statistiku, Federalni zavod za statistiku, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, Triglav BH osiguranje,Sarajevoosiguranje, ASA Prevent grupacija, Parlamentarna skupština BiH, KJKP Park Sarajevo, itd.

Tim koji čini SK Tradeing je mlad, željan izazova i znanja. Stalnim stručnim usavršavanjem, edukacijom nastoje biti u trendu sa tehnologijama i kao i potrebama korisnika.

Početkom procesa fiskalizacije u FBiH SK Tradeing se pozicionirao kao jedini proizvođač fiskalnih uređaja u FBIH sa značajnim udjelom na tržištu. Fiskalni proizvodi domaće proizvodnje odlikuju se vrhunskim kvalitetom, pouzdanošću, jednostavnošću korištenja, funkcijonalnošću i cijenom.

SK Tradeing d.o.o. posluje po standardu EN ISO 9001:2008 i certificiran je za isti kod certifikacijske kuće TÜV SÜD.

Podsjećamo kompanija IBM je na godišnjem susretu IBM-ovih poslovnih partnera u BiH, koji se održao ove godine u februaru, u Sarajevu, uručila firmi SK Tradeing d.o.o. priznanje „Best Deal of the Year 2012“.

Ovo priznanje kompaniji SK Tradeing je veoma značajno iz razloga što potvrđuje njihovu kompetentnost i stručnost u vođenju i realizaciji velikih projekata, kakav je bio i projekat „Cenzus BiH“.

Pored ovog priznanja SK Tradeing je također vlasnik i priznanja „Highest Revenue – Growth 2010“.

Rješenja koja nudi kompanija SK Tradeing su:

  • IBM serverska rješenja
  • Virtualizacija
  • Microsoft tehnologije
  • Mrežne tehnologije
  • GPS praćenje vozila
  • Fiskalni sistemi
  • GRID/EDGE computing

IT usluge koje pruža SKT mogu se načelno podijeliti u slijedeće kategorije:

Razvoj i održavanje mrežnih i sistemskih rješenja

Uvažujući zahtjeve svojih kupaca SK Tradeing nastoji da svojim kupcima razvije i implementira mrežne sisteme bazirane primarno na Microsoft platformi. Razvoj sistema i održavanje hardvera i softvera Vašeg sistema vrši tim educiranih i osposobljenih inženjera.

Konsalting i podrška pri implementiranju IT sigurnosnih rješenja

Sigurnost Vašeg informacionog sistema SK Tradeing vrši kroz implementaciju sigurnosnih rješenja baziranih na (između ostalog) Symantec, Microsoft i Cisco platformi. Sigurnost međutim nije samo tehničkog karaktera. Najčešće sigurnost ugrožavaju korisnici samog sistema. SKT vrši edukaciju i pruža usluge konsaltinga sa svojim korisnicima.

Konsalting i implementacija groupware /dokument servis rješenja

U paletu svojih usluga SKT može svrstiti i implementaciju IBM i Microsoft Groupware i Document service rješenja. Ova rješenja optimizuju upravljanje poslovima u Vašoj kompaniji.

Poslovne Application Service Providing usluge na internetu

Uvažujući zahtjeve svojih kupaca za sigurnim i stabilnim rješenjima, SKT nudi:

  • Razvoj web rješenja
  • Web hosting
  • Korporativna email rješenja

Napominjemo da su svi serveri kompanije SKT smješteni u Sarajevu u optimalnim uvjetima. Blizina servera omogućava brz i efikasan support.

Praćenje Vaših automobila putem GPS-a

Satelitsko praćenje vozila je u svijetu postalo jako popularno. U BiH se sve više kompanija odlučuje da implementira ovaj sistem kod sebe. Firma SKT Vam nudi optimalno rješenje za praćenje Vaših automobila. Ova usluga koju nude se razlikuje od konkurentnih proizvoda.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti