cargo-partner proširuje prisutnost u Aziji

09.02.2022. 08:34 / Izvor: Akta.ba
cargo

cargo-partner je predstavništvo u Džakarti pretvorio u potpuno operativnu filijalu kako bi dodatno ojačao svoju posvećenost u Jugoistočnoj Aziji, strateški veoma važnom regionu za kompaniju.

cargo-partner je predstavništvo u Džakarti pretvorio u potpuno operativnu filijalu kako bi dodatno ojačao svoju posvećenost u Jugoistočnoj Aziji, strateški veoma važnom regionu za kompaniju. 

Ova ekspanzija je logičan slijed događaja, s obzirom na konstantan rast poslovanja sa Indonezijom.

Sa rastom obima poslovanja većim od 15%, cargo-partner planira dodatno proširiti svoju komercijalnu aktivnost u Indoneziji, trenutno 16-toj po veličini ekonomije u svijetu. Proširenje je omogućeno nakon što je indonežanska vlada 2021.godine izmjenila lokalne zakone, dopustivši poslovanje stranim logističkim kompanijama. Ovo je omogućilo cargo-partneru da svoje usluge pruža direktno kupcima u Indoneziji, što strana predstavništva do tada prije nisu mogla. S obzirom na veličinu Indonezije i veliki broj industrijskih zona, otvaranje kancelarije u Džakarti, sa jedanaest zaposlenih, samo je prvi korak ka sveprisutnosti u zemlji. Kancelarija u Džakarti nudi širok spektar logističkih rješenja našim lokalnim klijentima, prekookeanskim kancelarijama, partnerima i agentima, pokrivajući međunarodne ali i domaće usluge transporta.

Stefan Krauter, izvršni direktor kompanije cargo-partner, kaže: "Iskoristili smo priliku koju nam je dala Vlada Indonezije da pretvorimo naše predstavništvo u potpuno operativnu filijalu u Džakarti. Nedavno smo proširili našu mrežu filijala u Australiji i sa dodatkom Indonezije nastavljamo da slijedimo našu strategiju širenja u regionu. Ovo je za nas bio sljedeći važan i logičan korak. Radujemo se što ćemo podržati naše indonežanske kupce najbolje što možemo, jer je klijent u centru svega što radimo."

cargo

 

Dokazana stručnost u Jugoistočnoj Aziji

cargo-partner je započeo svoje aktivnosti u Aziji 2004. godine otvaranjem dvije kancelarije u Kini i na Tajvanu. Četiri godine kasnije, logistički provajder je proširio fokus na ASEAN region otvaranjem kancelarija na Tajlandu i u Singapuru. U narednim godinama, cargo-partner je nastavio svoj rast u Jugoistočnoj Aziji u Maleziji (2011.), Vijetnamu (2013.), Mijanmaru (2017.) i Kambodži (2018.). Danas je cargo-partner zastupljen sa cca. 200 zaposlenih u regionu i svojim klijentima nudi širok spektar usluga.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je privatni pružalac usluga infologistike koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avionski, pomorski, kopneni transport i skladištenje. Sa skoro 40 godina stručnosti u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdijevanja, kompanija dizajnira usluge po mjeri za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentne pogodnosti za svoje kupce širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko milijardu eura u 2020. godini i trenutno zapošljava više od 3.650 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti