Između Zapadne Europe i Azije

cargo-partner predstavlja nove usluge konsolidacije zračnog tereta

22.08.2023. 10:37 / Izvor: Akta.ba
cargo partner

Međunarodni pružalac usluga transporta i info-logistike još jednom je proširio svoj portfolio usluga nizom novih rješenja za avio transport.

Međunarodni pružalac usluga transporta i info-logistike još jednom je proširio svoj portfolio usluga nizom novih rješenja za avio transport, konsolidirajući pošiljke između ključnih aerodroma diljem Zapadne Europe i različitih lokacija u Aziji.

Dok nastavlja širiti svoj profil i operacije diljem Zapadne Europe, cargo-partner sada nudi  sedmične avio transporte iz glavnih aerodroma u Austriji, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švedskoj i Nizozemskoj do više od deset odredišta u Indiji, Kini, Singapuru i Tajlandu.

Jo Feiks, korporativni direktor  produkta avio transporta, objasnio je: "Kako vrhunacsezone avio transporta uskoro započinje, lansirali smo nove avio transportne veze između Zapadne Europe i Azije, kako bismo našim klijentima pružili veću fleksibilnost i osigurali pouzdane cargo kapacitete po konkurentnim cijenama. Konsolidacijska rješenja su jasni pobjednici kada je u pitanju ekonomičnost, dok istovremeno koriste brzinu avio transporta i pouzdanost fiksnih sedmičnih polazaka."

nNnovim sedmičnim konsolidacijama avio transporta, cargo-partner pruža rješenja od-vrata-do-vrata od Zapadne Europe do Delhija, Bangalorea, Mumbaja, Chennaia, Šangaja, Bangkoka, Hong Konga i Singapura. Usluga uključuje transport s bilo kojeg mjesta u Zapadnoj Europi kao i dostavu diljem Indije, Kine i Tajlanda, koristeći skladišta cargo-partnera i kamionske usluge na oba kraja.

Brza distribucija omogućena je logističkim centrima cargo-partnera na strateškim lokacijama u Aziji, uključujući moderne skladišne objekte u Bangkoku, Singapuru, Ho Chi Minh Cityju, Hong Kongu, Šangaju, Kunshanu, Shenzhenu, Yantianu i nedavno otvorenom skladištu u Guangzhouu, čime se završava mreža pružaoca logističkih usluga od preko 20.000 m² skladišnog prostora u Kini.

"Naša snažna prisutnost u Europi i Aziji omogućava nam da pružimo integrisani paket usluga transporta, skladištenja, carinskog posredovanja i distribucije, osiguravajući besprijekorna end-to-end rješenja za naše klijente iz svih industrija. Sedmične konsolidacije avio transporta posebno su popularne među našim klijentima iz elektronske, automobilske, modne i maloprodajne industrije, koji koriste ovo rješenje kako bi pronašli optimalnu ravnotežu između brzine i troškova za svoje pošiljke", dodao je Jo Feiks.

O cargo-partneru

cargo-partner je pružalac logističkih usluga punog opsega u privatnom vlasništvu koji nudi sveobuhvatan portfolio rješenja za avio, pomorski i cestovni transport te skladištenje. S 40 godina stručnosti u informacijskoj tehnologiji i optimizaciji lanaca snabdijevanja, kompanija kreira usluge prilagođene potrebama širokog spektra industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 2,06 milijardi eura u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti